2012-11-29
在帝苑酒店.環境就不用講.都知好.園林景緻.坐的梳化.對著水池.環境又寧靜.像置身在花園內進食.無論氣氛.舒適度都值99分,我上次拿住禮劵去食日本菜,服務亦不錯.今次拿住禮券去食越南菜.服務令我,若我不會有禮券,我永不踏足帝苑酒店,在尖沙咀比它好,比它華麗的酒店.一定有.首先.我今次是一人到場午餐,不知道是否這個原因影響服務.到門口時企足10分鍾,無人理會.到有人理會.女待應指住張枱.你坐呢度啦!你等我一陣,又等10分鍾先有餐牌.但水都唔俾我,之後點菜.上菜效率都正常.令我最嬲,女店員.同經理的對話,我是聽到的..但我不在此講內容,但內容令我覺得有侮辱性..因為佢講左一句.佢一人來吃....內容是一定講我.全場得我一人來吃..我不會投訴,我不會因自己嬲.影響別人.只是不會光顧帝苑酒店.但服務有讚的地方,當中有位男店員十分有禮.效率高.有笑容.亦有禮貌詞,其餘女店員服務亦一般.水.我是叫有禮的男店員拿.埋單時我都係叫男店員.效率亦不俗,椰青;哈.又要讚服務....我飲了一半椰青.女店員問我有無叫餐飲,我話椰青夠啦.冷冷回應一句.得啦..BYE..椰青大約價錢四十多元,很大隻.只是吃椰肉都
椰青;哈.又要讚服務....我飲了一半椰青.女店員問我有無叫餐飲,我話椰青夠啦.冷冷回應一句.得啦..BYE..椰青大約價錢四十多元,很大隻.只是吃椰肉都飽,而水亦很多,不是太凍,入口覺得順喉.
埋單要201.3元.....計計下真係欠餐飲.越南荷花茶,哈....總括食物不俗,只是服務完全不似酒店服務.呢間店同呢間酒店,有禮券,無辦法先會去,要我出錢...一定不會去...