2017-09-05
首先我要講清楚,今次我很想發表人為問題,而非食物質素啊。我們一行10人,於一個星期前訂了位及預訂了5份前菜,在到達此店前一切尚算順利。我們訂枱時間是晚上6時,由於早到半小時,所以想先飲杯冰涼的生啤。可惜被告知開始經營時間為晚上6點。那只好乾等啦…快6點時,我的親友們告知我他們因塞車了要晚點才能到達,我亦只好如實的向店員滙報啦,希望改遲個訂枱時間同order啤酒。但女待應說不能,如果我現在order飲品就如同出席了,會立即開始計90分鐘晚巿開始並Countdown。我話我啲人未到喎,我想飲住酒等。女待應堅持話唔得,一order就計90分鐘後交枱&張枱只能hold十分鐘。當時係18:03我望一望個場,除咗我同我親友同我朋友。。。唔見有客囉。我話咁好啦,你10分鐘後有客就交我張枱比佢啦,唔通你10分鐘後爆哂場我都死霸咩。佢無再答我只係藐咗個嘴2下。最後,我哋在18:47齊人並獲安排坐在棟咗個"Reserved"牌嘅大枱囉。另外這證明了食物質素與待客之道同樣重要。回想以前餐廳很早便滿座了的時期,現在換了另一班低質素的服務員,客流都隨之下跌,吉枱亦多了。我不會再來了,如此的不禮貌不懂變通的服務員
我們一行10人,於一個星期前訂了位及預訂了5份前菜,在到達此店前一切尚算順利。我們訂枱時間是晚上6時,由於早到半小時,所以想先飲杯冰涼的生啤。可惜被告知開始經營時間為晚上6點。那只好乾等啦…快6點時,我的親友們告知我他們因塞車了要晚點才能到達,我亦只好如實的向店員滙報啦,希望改遲個訂枱時間同order啤酒。但女待應說不能,如果我現在order飲品就如同出席了,會立即開始計90分鐘晚巿開始並Countdown。我話我啲人未到喎,我想飲住酒等。女待應堅持話唔得,一order就計90分鐘後交枱&張枱只能hold十分鐘。當時係18:03我望一望個場,除咗我同我親友同我朋友。。。唔見有客囉。我話咁好啦,你10分鐘後有客就交我張枱比佢啦,唔通你10分鐘後爆哂場我都死霸咩。佢無再答我只係藐咗個嘴2下。最後,我哋在18:47齊人並獲安排坐在棟咗個"Reserved"牌嘅大枱囉。另外這證明了食物質素與待客之道同樣重要。回想以前餐廳很早便滿座了的時期,現在換了另一班低質素的服務員,客流都隨之下跌,吉枱亦多了。我不會再來了,如此的不禮貌不懂變通的服務員令我不是味兒,我難得的享樂時間被打擾了,就算間店再好食都假啊。