2020-03-02 2699 瀏覽
喺上面買完餸諗住落去食個好少少嘅午餐,點知極度中伏!..🚫🚫🚫肺炎期間千祈唔好去The sky bar 食飯,好易賴嘢!(或者你可以叫你極憎既仇人去🥶)🚫🚫🚫..❌首先,入坐明明有好多其他空位,但是應會將客人迫埋係一齊坐。(肺炎最忌人多).❌第二,枱面上有棵假植物,輕度美觀,但是極多塵,肯定長年冇人抹過!(肺炎呀,唔抹下就收起啦😫).❌第三, 唔洗杯就比下一位客人用!叫杯餐飲熱檸水,乜事?隻杯有唇膏印💄嘅?而家肺炎期間整啲咁嘅嘢益我?🥶..————————————————講返食物質素,自動更改餐牌既🤯.📍柚子醬油烤三文魚柳🐟,唔知點解上枱變咗凍肉舖最平嗰種白色龍利魚🐟?x! 🥴我師奶嚟,實知三文魚同龍利魚爭好遠喎🤯⋯.📍蘆筍蟹肉忌廉意大利飯🧆冇乜問題,好港式,好似食粥咁。唯一肯定係冇蟹肉。莫講蟹肉,假蟹柳都冇條。.📍煙三文魚田園沙律🥗唔知點解上桌無咗煙三文魚,變咗兩粒硬骨骨的石頭霉蝦⋯.📍自助餐部份(西瓜自助餐🍉)基本上冇嘢食的,我只係食到啲西瓜🍉,普通西瓜囉,唔差嘅。仲有未解凍嘅芝士蛋糕🍰,好似食緊芝士冰。見到仲有麵包布丁,不過好搞笑,冇嘢俾人舀既?可以睇,但食唔到🤷🏻‍♀️⋯————
喺上面買完餸諗住落去食個好少少嘅午餐,點知極度中伏!

————————————————

講返食物質素,自動更改餐牌既🤯

我師奶嚟,實知三文魚同龍利魚爭好遠喎🤯⋯

📍蘆筍蟹肉忌廉意大利飯🧆

📍煙三文魚田園沙律🥗
唔知點解上桌無咗煙三文魚,變咗兩粒硬骨骨的石頭霉蝦⋯

📍自助餐部份(西瓜自助餐🍉)

—————————————————

😡😡😡最後都要講返句:「x! 雖然平啫,但唔使咁嘛⋯」

🥶話係半自助餐,但係自助餐部份長期空空如也,空蕩蕩,乜都冇。唔好講大話自己係半自助餐都好啲🙏🏻。

🥱X! 早知食隔離間韓燒!😟
2020-02-29
2020-01-25 1423 瀏覽
年卅晚團年飯,两口子唔想自己煮又唔想食中餐,稔起The Sky Bar💬(半自助午餐唔錯,請參本座之前食評)約1840去到,冇訂位亦可即入 1900左右滿座。 服務員禮貌說明每桌90分鐘。晚上環境都可以睇完3個餐牌,決定食豪些...點2個套餐: 龍蝦生蠔$298 & 安格斯牛扒$268🦞龍蝦生蠔有不同肉類配選,我選🐟(今晚三文魚), 有杯(紅/白)酒跟餐。 本人非懂酒,無評。生蠔海鮮拼盤生蠔2隻,其中一隻簡直瘦到暈另一隻正常囉(相比起)鮮味就唔覺,蝦蜆青口一般。主菜龍蝦有半邊&三文魚一塊(~100克)🦞半邊以少少芝士焗,味道一般,蝦肉冇彈牙feel噃。🐟煎熟上,沒甚驚喜!薯蓉墊底,食一次都夠喇。 🐂話係 安格斯8oz 㗎!(但單據寫Striploin Steak)柯打5成熟,上桌馬上切開,熟晒肉汁有少少,咬落質地還可以啦!薯塊伴碟。(註:龍蝦亦可配牛扒,得4oz $298)至於自助沙律巴...與午餐大同小異,仍然保持水準,選择算多,補充亦快照片之外還有更多選擇的。甜點有幾款蛋糕,今晚多了豆腐花及熱辣辣芝麻糊(午餐未食過)埋單連10%服務費,$600多找數。一句:半自助午餐較好🤪

約1840去到,冇訂位亦可即入
1900左右滿座。 服務員禮貌說明每桌90分鐘。

晚上環境都可以

睇完3個餐牌,決定食豪些...
點2個套餐: 龍蝦生蠔$298 & 安格斯牛扒$268

餐飲

生蠔海鮮拼盤

生蠔2隻,其中一隻簡直瘦到暈
另一隻正常囉(相比起)鮮味就唔覺,蝦蜆青口一般。
生蠔海鮮拼盤

主菜龍蝦有半邊&三文魚一塊(~100克)
龍蝦配三文魚

柯打5成熟,上桌馬上切開,熟晒

肉汁有少少,咬落質地還可以啦!薯塊伴碟。
安格斯牛排8oz

(註:龍蝦亦可配牛扒,得4oz $298)

照片之外還有更多選擇的。
沙律巴(部份)

甜點有幾款蛋糕,今晚多了豆腐花及熱辣辣芝麻糊(午餐未食過)

沙律巴甜點(部份)

埋單連10%服務費,$600多找數。

一句:半自助午餐較好🤪
餐飲
龍蝦配三文魚
安格斯牛排8oz
沙律巴(部份)
沙律巴甜點(部份)
  • 自助沙律巴
2019-12-19 1364 瀏覽
SKY Bar係我地中學班女仔會一齊翻賺賺零用錢,之後用大半份人工就去朗豪坊SKY Bar 食個龍蝦配牛小扒餐。仲記得個味真係好好食,牛扒係肉嫩多汁,而龍蝦就鮮甜味美。配上唔同既特色醬汁,真係一試難忘!今日同好朋友一齊係形點食晚餐,諗住食好小小,咁唔係OUT BACK 就去地下個層去SKY Bar 啦。咁就中伏了。叫左一份主菜:芝士焗龍蝦,特色香料牛扒。😻😽正題來了:一上枱心諗:牛扒咁薄,又油淋汙淋,但又唔似煎過喎。一食落去,油膩之餘,仲要係似茶記質素,冇牛味,有雪味,一陣牛應有既味都冇。醬似係自己開心配搭,左加加,右加加。Woooo… 唔襯個肉(已經唔想稱佢為牛扒)。龍蝦:我唔係佢係特別地用凍龍蝦加芝士俾我地,定係純粹未焗熱,就拎出黎俾我地。啲肉真係凍既,質素係700 蚊自助餐,可以任食凍盤既海鮮質素。芝士係有色,但識整野食既朋友都知道,可以係用火槍燒一燒就有甘既色水。埋單一份268加一,除左外籍既哥哥比較貼心有理過下我地之外,其他店員真係冇理我地架…..

叫左一份主菜:芝士焗龍蝦,特色香料牛扒。

2019-12-18
平安夜
2019-11-18 1401 瀏覽
近排香港嘅社會氣氛較差,大家都好大怨氣,難得同老公一齊放假,當然要輕鬆下,食返d美食調節下心靈!入到餐廳,樓底好高,外面有個花園,裝修得好靚,燈光昏暗,有d浪漫嘅氣氛我叫咗就芝士龍蝦併魚柳,今日係三文魚,煎到半生熟,唔會老,塊魚皮又脆卜卜,一d都唔腥,芝士龍蝦就唔算太鮮味老公叫牛扒餐,5成熟,肉質好淋,唔會韌,仲有牛味半自動餐當然要食多幾款沙律啦,又清新,又可以夠膩,不得不提嘅係龍蝦湯,好香濃,仲有粒粒龍蝦肉,飲咗幾碗啊!好高興的一個晚上

老公叫牛扒餐,5成熟,肉質好淋,唔會韌,仲有牛味

好高興的一個晚上
2019-10-14 1739 瀏覽
地點位於元朗yoho mall的地下,朋友介紹,第一次來吃!午餐揀一個主菜,沙律吧和甜品任食,餐湯任飲,我同朋友叫了肉醬意大利麵,覺得非常抵食!沙律種類算多,幾新鮮,又開胃,好健康,而且refill都幾快,喜歡吃沙律的人士不妨一試!我最喜歡蘋果西芹沙律,生果好爽,就好似剛剛切的一樣咁!甜品款式也不少,我喜歡抹茶蛋糕仔,我覺得這個甜品做得好出色,我是抹茶控🤣,似是宇治抹茶的味道,而且蛋糕好鬆軟,味道非常夾!主菜肉醬麫也不錯,超多肉碎😍整體來說:環境舒適,傾計一流,而且價錢平,非常抵食,限坐90mins,食物質素好
2019-10-13
  • 沙律
2019-10-05 766 瀏覽
之前同朋友食過一兩次 lunch semi- buffet 印象中唔錯,前日再去食就好難食。Buffet 入面有款菇嘅前菜究極鹹。其他沙律醬撈嘅前菜就太淡,包括我好鍾意嘅薯仔沙律,近乎冇味。主菜我叫咗黑松露飯,生米,我好鍾意食西餐所以絕對識分係燴飯嘅硬定係生米,而佢肯定係生米。先生叫咗蕃茄乜乜意粉(唔記得)個茄底就茄膏味好濃,質素同大家樂差唔多。由於諗住就咁食個 lunch 所以冇影相冇剩,除非嗰日係主廚請假搵咗個新手嚟煮,如果唔係咁嘅質素真係等執,希望管理層見到快啲改善。
2019-09-30 586 瀏覽
晚上去yoho 食飯, 見到sky bar 放左semi buffet menu 出黎, 好似幾吸引就入去試試我同老公都揀左"龍蝦生蠔半自助晚餐" ($298)我叫左"法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒", 老公要左"法式芝士焗龍蝦配英國豬柳扒"個豬聊扒平平無奇, 反而個牛扒好有驚喜--牛同埋油味夠香,肉質tender,係近黎食過既牛扒中都算高質個餐包左每人兩隻生蠔, 老公比左一隻我, 我食左三隻, 但有兩隻都覺得不太新鮮作為一個semi buffet, 佢前菜都有幾多沙律揀, 不過有一兩碟我見已經見底都無人refill, 我已經直接同個staff 講但到我食完飯走時仍然無人refill, 服務好一般甜品都有幾款,夠食就算
我同老公都揀左"龍蝦生蠔半自助晚餐" ($298)

甜品都有幾款,夠食就算
2019-09-22 604 瀏覽
係yoho mall行到sky bar門口,排咗條長龍,原來係等緊半自助午餐,我同朋友都未去過sky bar,一於試下。點完主菜,可以任食沙律、甜品,任飲精選餐湯。主菜可點肉醬意粉、肉丸番茄汁長通粉、芝士忌廉海鮮焗飯,貴d可以點焗豬肋扒、豬柳扒、西冷牛扒、肉眼扒。我們就點咗最平果三款。沙律除咗水果沙律菜款式,仲有泰式鳳爪、豬頸肉、粉絲,同埋薯仔、南瓜、粟米。甜品細細舊,好啱一口一件,西式有泡芙、朱古力蛋糕、抹茶蛋糕、士多啤梨蛋糕; 中式有椰汁糕、芒果西米糕。

點完主菜,可以任食沙律、甜品,任飲精選餐湯。

肉醬意粉、肉丸番茄汁長通粉、芝士忌廉海鮮焗飯

甜品

餐湯

2019-08-17
2019-08-20 2996 瀏覽
今年生日選擇了元朗YOHO的Sky Bar慶生。上網見到餐牌上的價錢,十分相宜,看上去選擇亦很多,二話不說預約了晚上兩位。Weekday黎計,晚上七時半也有七成入座率算不錯。由於個人特別喜歡食龍蝦,所以分別叫了兩份。一份拼豬肋條、一份拼牛扒。兩個餐一樣奉送一杯白酒或紅酒👍🏻外面冷盤食物都算多,但每一樣都不算特別吸引。拿了一碗龍蝦湯及少量沙律菜,食完就等上主菜。🔸芝士焗龍蝦.煙燻醬烤豬肋條 $235🔸芝士焗龍蝦.特色香料牛扒 $248兩份主菜餐碟夠大,食物賣相不算特別突出,正正常常。芝士焗龍蝦size不大,芝士味不夠重,肉質不夠爽口彈牙。牛扒係幾大塊,大概西冷厚度。本身order了Medium,上菜時牛扒已煮成七八成熟😢唔想店員難做所以冇所謂咁食咗,衰啲講...同快餐店鐵板餐嗰塊差唔多,有點失望😌再試埋另外豬肋條,雖然煙熏醬味幾香,但肉質好老,比較難切。最後食到八成飽再出去攞咗少少甜品食。甜品水準不過不失,部份芝士蛋糕及泡芙都不錯。整體來說,不到$300的價錢能夠吃到半自助晚餐,都算經濟實惠。如果似有YOHO Town住戶證更有九折優惠。但如果你想揀一間特別餐廳來慶生,又要食物質素好,咁

🔸芝士焗龍蝦.煙燻醬烤豬肋條 $235

🔸芝士焗龍蝦.特色香料牛扒 $248

最後食到八成飽再出去攞咗少少甜品食。甜品水準不過不失,部份芝士蛋糕及泡芙都不錯。整體來說,不到$300的價錢能夠吃到半自助晚餐,都算經濟實惠。如果似有YOHO Town住戶證更有九折優惠。但如果你想揀一間特別餐廳來慶生,又要食物質素好,咁就要三思😌
2019-08-19
生日
2019-08-20 491 瀏覽
今日訂位服務態度好差,無耐性聽,又話我講咁快。差差差差差有無搞錯?態度咁差當客人是什麼?差差差話我一次過講,他聽不切,咩意思?你當客人是什麼?有無搞錯?真的好差!
今日訂位服務態度好差,無耐性聽,又話我講咁快。
差差差差差
有無搞錯?態度咁差

當客人是什麼?
差差差
話我一次過講,他聽不切,咩意思?
你當客人是什麼?
有無搞錯?
真的好差!
2019-07-19 1123 瀏覽
朋友有日介紹呢間餐廳<$200 有扒有任食沙律甜品,今日決定過黎一試。但一坐低發現點解價錢同想像唔同,原來朋友半年前食🤦🤦 物價呢半年一定升左好多😂一場黎到,佢有講到禁好食,照食。我地決定點最平嘅蕃茄肉丸長通粉同一個薄西冷牛扒 (牛扒配一杯紅酒/白酒)呢個蕃茄醬調較得不錯,唔太甜唔太酸。肉丸都彈牙👍👍 薄牛扒七成熟,配兩舊薯仔,個汁幾好味,但唔識形容😂飲品係提子茶, 但我覺得似提子汁多啲,偏甜冇茶味😣😣但最想介紹係佢個沙律甜品吧!我未食過一個沙律吧會令我encore 多兩碟!!!!佢有沙律,粟米,芝士腸沙律,日本凍豆腐,木瓜 (超甜好好味),螺絲粉 (小小辣好開胃)等等。 (我列唒好好食嘅食物😂😂) 另外有南瓜湯,超級滑同creamy😋😋 (我本身唔鍾意南瓜湯,但呢個好甜,所以都飲左碗) 呢度啲嘢食唔會太鹹,又多選擇 ,擺得又靚,店員好快會fill up。 所以我好鍾意呢個自助沙律吧😍😍朋友見到我食咗三碟前菜佢都覺得好驚訝,因為平時我比較細食 😋😍😂😂

一場黎到,佢有講到禁好食,照食。

呢個蕃茄醬調較得不錯,唔太甜唔太酸。肉丸都彈牙👍👍

薄牛扒七成熟,配兩舊薯仔,個汁幾好味,但唔識形容😂

飲品係提子茶, 但我覺得似提子汁多啲,偏甜冇茶味😣😣

但最想介紹係佢個沙律甜品吧!

2019-06-16 1620 瀏覽
一家人為左近近地就我係我返工附近食晚餐,耐唔耐都經過sky bar想試下,今次終於去試由於半自助,睇下有咩食?有好配菜任取火腿係圍到一個圈甜品都有幾款cake選擇一入到去小朋友都係第一次入bar,除大人既set dinner,餐廳都有兒童餐for小朋友的!是日果茶精選蘋果汁兒童餐既燈汁兒童餐意粉好重cream味,配料唔算太多,去自助bar度取火腿撈埋意粉食芝士龍蝦🦞蟹鉗加牛扒,芝士龍蝦唔重芝士香味偏淡牛扒五乘熟,整得唔錯薄薄地!窩心既職員會俾定套餐具方便小朋友食野!
由於半自助,睇下有咩食?
有好配菜任取
火腿係圍到一個圈
甜品都有幾款cake選擇
一入到去
是日果茶精選
蘋果汁
兒童餐既燈汁
芝士龍蝦🦞蟹鉗加牛扒,芝士龍蝦唔重芝士香味偏淡
牛扒五乘熟,整得唔錯薄薄地!
窩心既職員會俾定套餐具方便小朋友食野!
2019-06-05 1277 瀏覽
結婚週年想出外慶祝,但又唔想去咁遠,近近地就簡間屋企附近既sky bar試下啦😋😋門口見到招牌寫住半自助晚餐都係百令蚊起,好似又幾抵喎🤩一入門口左邊就係自助吧既位置,款式唔算好多,冷盤沙律大約10款到,仲有啲甜品同餐湯可以任拎。因為慶祝結婚週年,所以叫左生蠔,生蠔係另外加錢既,生蠔都新鮮鮮甜,不過就唔算太肥,比較細隻。而冷盤方面,味道就正正常常,無咩特別要推介,但以百令蚊包左自助吧、主菜同埋餐飲,性價比絕對勁高👍🏻👍🏻👍🏻而且店內環境都闊落,唔會太迫同嘈,係到慶祝紀念日、生日相信都係個好地方,值得推介👍🏻👍🏻

門口見到招牌寫住半自助晚餐都係百令蚊起,好似又幾抵喎🤩

2019-05-31
紀念日
2019-06-03 976 瀏覽
Yoho這家店都開了很久了,隔壁幾家食店都相繼結業,這家仍屹立不倒。之前吃過這家的午餐不過不失,這次來試半自助晚餐。六點便入座,限時90分鐘。點好餐便到食物區取前菜。前菜不著墨太多了,大多是各式沙律,有螺絲粉沙律,芝麻醬豆腐等,賣相跟味道不俗,選擇不多。餐湯沒有選擇,每天應該都不同,那天我喝了兩碗粟米忌廉湯,挺creamy,又濃稠。這裏的價錢是按你點的主菜來定的。這塊牛排$208左右?(已經忘記了)7成熟。賣相90分。有點奇怪是整個蒜頭也擺出來當作擺盤。份量尚可,厚度沒有一吋,比手掌大一點,不知牛排來源,吃上來大概是安格斯choice與select 之間級別吧,肉質偏多,偶有脂肪。不過我挺喜歡這塊牛排,調味及烹調時間掌握得剛剛好,肉質鮮美多汁,內裡軟腍,不會過於粗糙。再來是香蒜鮮蝦蕃茄risotto。等了45分鐘才上菜,上菜速度有待改善。燜得太久了,飯太腍沒有嚼勁,開始有點像糊仔,黏牙,吃多了太膩,不太對我的胃口,還是Al dente 較為好吃。蕃茄味稍酸,牛油味重。蝦沒什麼鮮味,彈性尚可,仍保留濕度。此餐只配一杯蘋果汁,加點另外收費,如另收費應該點酒類最划算。甜品就不多談,只得數款蛋

六點便入座,限時90分鐘。

賣相90分。有點奇怪是整個蒜頭也擺出來當作擺盤。

再來是香蒜鮮蝦蕃茄risotto。
等了45分鐘才上菜,上菜速度有待改善。

甜品就不多談,只得數款蛋糕,燉蛋,豆腐花,味道可以接受。我也是草草吃了幾口就結帳,不太特別。

這個自助餐是雞肋,聊勝於無,沒有驚喜沒有gimmick,選擇又不多,倒不如做個set dinner。牛排不錯。
2019-05-29 749 瀏覽
食飯時間搵野見到$298(1位)半自助餐 又冇乜人得就試一上我地兩個各叫左一份法式芝士焗龍蝦配SPF牧場牛排個餐已經包左每人有個凍盤(兩隻生蠔、一隻蜆、一隻青口同一隻蝦),重有任食自助沙律吧,甜品吧,果汁或紅/白酒一杯凍盤 - 蠔好隻, 其他海鮮係凍鮮,雪到冇晒味沙律吧 - 款式多 但口味嘅唔太多 同埋有忌廉湯法式芝士焗龍蝦配SPF牧場牛排 - 龍蝦得半隻同好細隻 牛排冇得揀幾成熟同埋好細塊甜品 - 食左幾粒椰絲啫喱糖成餐好麻麻..

我地兩個各叫左一份法式芝士焗龍蝦配SPF牧場牛排

凍盤 - 蠔好隻, 其他海鮮係凍鮮,雪到冇晒味

沙律吧 - 款式多 但口味嘅唔太多 同埋有忌廉湯

甜品 - 食左幾粒椰絲啫喱糖