2020-05-26
同朋友聚會最好就係食火鍋,大家一齊烚吓烚吓再傾吓計,又係一個放鬆嘅週末,其實我都幾鍾意單點火鍋,因為佢唔限時,而且感覺冇咁匆忙!旺角嘅依度食火鍋真係幾好,除咗食物質素幾好之餘呢度嘅景觀都唔錯,呢度有個超大嘅落地玻璃,日落嘅時候依度嘅風景真係好靚好靚,呢度係23樓,所以夜晚嘅時候會睇到一個好靚嘅晚霞,我係傍晚至入夜嘅時候食火鍋嘅,咁岩就睇到日落,日落真係好靚,橙黃色嘅鹹蛋黃,一邊食火鍋一邊睇住日落,我真係第一次!睇完日落仲有一個超級大嘅魚缸,入邊啲魚全部都係價值連城,唔係普通嘅金魚嚟㗎!望住佢哋都幾寫意幾放鬆啊!入咗之後就會有店員比醬料盤我哋,有指天椒生蒜炸蒜沙嗲醬等等,當然仲有火鍋必備嘅芝麻醬啦!因為有位朋友最近話自己上火,所以我哋就嗌左個豆腐清湯啦,估唔到都幾足料喎,除咗豆腐之外仲有菇同埋蕃茄!我哋嗌左好多配料,有幾樣野真心覺得好食!呢度嘅響鈴係即叫即炸,呢度嘅所有炸物都係即叫即炸嘅,所以可以試吓啊!$60就有六條即叫即炸嘅響鈴,其實每一條響鈴都好大份,都幾抵食㗎!佢有脆鯇魚片,依個真係好新鮮,色澤好靚,而且肉質好鮮,價錢唔貴可以試!佢嘅炸物都幾好食,炸芋頭唔錯,無論係就咁樣食或者放
入咗之後就會有店員比醬料盤我哋,
我哋嗌左好多配料,有幾樣野真心覺得好食!
佢嘅炸物都幾好食,炸芋頭唔錯,無論係就咁樣食或者放入去淥完再食都係咁好味!佢嘅份量都幾多,佢嘅炸芋頭係厚切嘅,所好有咬口!
有位朋友話既然呢度有棉花魚肚就不如試吓啦,
佢嘅龍口粉絲,份量真係十足,又係一個食火鍋必嗌嘅麵線!
其實食火鍋當然會食佢嘅牛肉,