2017-01-22 161 瀏覽
去完朋友屋企新屋入伙後,係朋友屋企附近有間幾特别既餐廳,係門口有個黑板寫住鋒味pizza,大家都心諗唔通係謝霆鋒開既。入都餐廳都好寬敞,坐得都好舒服,每一位服務員都很用心介绍每一款菜識,真係值得一讚,但因為之後來的朋友對薄餅麻麻,唯有下次叫其他朋友再黎同我食過先。Black Garlic Bread $45暖暖地既香脆鬆軟的黑炭麵包非常之好味,第一啖咬落去就聞到麵包上面塗了黑蒜,黑蒜味好重,第一次食感覺很特别,食落去煙煙韌韌既口感,我見每人枱客人都有order就知道吸引,健康之選。Crab Legs $128頭盤我地揀左個蟹腳,份量都算多差不多有十隻,不過食材方面選用急凍蟹腳,食落去無乜蟹味,反而好重雪味,感覺麻麻地,味道方面用了黑椒和橄榄油烹調,肉質唔算嫩口,味道方面偏淡口,有少少食之無味既感覺。之後我地再叫左小小食物和飲品一路傾計一路食野,這裡感覺舒服都吾錯。

Black Garlic Bread $45

Crab Legs $128