(非會員)
2007-10-25 21 瀏覽
我響大埔同太和都住左十幾年,呢間鋪頭我地成班fd都食左好幾年喇,對上果個月食過兩次,發覺D甜品好似係唔同左,無之前咁好食,跟住都無去食喇!不過琴日同班fd玩到夜夜地又未想返屋企住,大家諗住搵個地方吹下水,岩岩經過"好好",咁就算啦,諗住十幾蚊又唔係貴又有個地方吹下水,就入左去食,發覺D人好似真係唔同左咁,不過都無理佢啦。入去坐底就有個o靚仔伙記過黎問我地想食咩,我地話轉頭睇睇先,跟住吹左成兩個幾字水我班fd都未叫野食喎,我心諗..."死啦,呢度出名事頭婆好惡加嘛,坐咁耐都唔叫野食實比人鬧啦",咁我就眼尾望下出面啦,丫,果個o靚仔伙記原來仲企左響隔我地兩三張檯等我地落單喎,又唔會過黎催我地,嘩,比著以前果個事頭婆,鬧左九年啦,食耐D都想趕人走咁o既樣,過多五分鐘我地叫野食喇,呢個o靚仔伙記真係唔錯,我地成班fd個個都無黎正經o既,又問涼粉溝綠豆會唔會肚柯,又問熱紅豆加凍紅豆溫度可唔可以keep住響37.2度咁,佢都無發難渣喎,仲同我地一齊講笑玩埋一份,抵讚!!野食方面大概要等三四分鐘左右啦,唔算太耐,我叫左個芒果忌廉紫米"no",我黎呢間野都係食呢個o既,食左幾啖,發覺好味過之前果兩次黎
野食方面大概要等三四分鐘左右啦,唔算太耐,我叫左個芒果忌廉紫米"no",我黎呢間野都係食呢個o既,食左幾啖,發覺好味過之前果兩次黎食,有返之前舊鋪o既水準,我同班fd竟然食到要encore,真係估唔到,走果時發現左樓面個o靚仔伙記同入面整野食個男仔好似樣架喎,一問之下原來係兩兄弟,又同佢地傾左陣,原來兩兄弟都好玩得架喎,仲話下次黎醒多D料比我地,總括黎講我地都覺得呢間野D野食好食左同有生氣過以前,將會成為我地新o既吹水天地^^