2017-09-05
1921 瀏覽
同The Optimist、Pici同一個集團嘅Pirata,主打意大利菜,今次試左佢restaurant week嘅lunch,咁多個restaurant week menu中,佢一定係CP最高嗰間!雖然地點唔算係好就腳,不過食物同Service都做得好好!餐廳有兩層,上層有個bar枱位,喺中午嘅時候會用黎做semi salad bar,室內環境雖然唔大,不過都幾舒服。首先講下頭盤,包左Salad bar,ham and cheese platter 同一個牛肉簿片。睇下呢碟platter正到呢,用黎配番杯酒簡直係人生一大享受!呢個牛肉簿片上面有d白色嘅醬,味道似罐頭吞拿魚🙈,不過連麵包一齊食都唔錯。主菜有4個選擇,我地揀左其中3個,包括即刨黑松露意粉,松露味好香,意粉食得出係handmade,有咬口!雖然食落無聞落咁香,不過都值得試!另一個係Butcher cut,即係牛扒,加埋火箭菜,真係一個唔錯嘅配搭!不過唔好expect牛排係好prime個d,始終佢唔係一間steakhouse!另外又叫左Gnocchetti with blue prawn,我一直都好鐘意食 Gnocchet
主菜有4個選擇,我地揀左其中3個,包括
甜品叫左Tiramisu同Panna cotta,Tiramisu酒味都重,我個人就鐘意,不過未必個個都like重酒味。而Panna cotta好滑,連我個唔係好“好” 甜品嘅朋友都食哂成個!
整體:雖然地點就唔係好就落,不過係一間好有heart嘅意大利餐廳,而且Service好好,推介!