2022-05-29 466 瀏覽
近排好多商場都玩coupon,當中以海港X嘅最hit,揸住堆餐廳coupon ,見到間間都排長龍,有時都幾徬徨,唔知去邊間試好。我唔敢講邊間最好,但性價比低肯定有𠵱間份🤨-前菜:炭烤八爪魚🐙配泡菜蛋黃醬、涼拌蔬菜($248)當晚所有菜式最好味,八爪魚好嫩好軟,仲有微微炭燒香,幾惹味。係醬好濃泡菜味道,少辣有蛋香🍳,好夾個八爪魚😋主菜:慢煮羊臀肉配阿爾及利亞青醬、酸豆橄欖醬🫒、蜜糖茄子🍆($348)肉質嫩滑,但僅此於此。淡而無味,醬汁普通,唔知阿阿爾及利亞青醬本身要點,同超市買到嘅現成貨差唔多。個橄欖醬我唔識欣賞,只覺得好酸,牙🦷都酸埋。-另一個主菜叫咗和牛牛柳(重約200克)配巴斯克燉甜椒🫑、皺葉甘藍($468)首先估下圖中嚿牛係幾成熟?嘻嘻,我叫medium rare咖,原來大家對三成熟嘅定義有咁大唔同,又學到嘢。鞋過我塊面,好多渣,可惜咗嚿牛,憑佢奄奄一息嘅狀態,仲有啲似有還無嘅肉味,我估計本身應該係好嘢嚟,陰功。至於個配菜反而救返少少,酸酸甜甜嘅蔬菜粒醬汁,好新鮮,幾開胃。仲有個cocktail🍹mojo mojito($110)聲稱有plantation 3 star,plan
前菜:炭烤八爪魚🐙配泡菜蛋黃醬、涼拌蔬菜($248)
炭烤八爪魚🐙配泡菜蛋黃醬、涼拌蔬菜

慢煮羊臀肉配阿爾及利亞青醬、酸豆橄欖醬🫒、蜜糖茄子🍆

和牛牛柳(重約200克)配巴斯克燉甜椒🫑、皺葉甘藍

和牛牛柳(重約200克)配巴斯克燉甜椒🫑、皺葉甘藍

仲有個cocktail🍹mojo mojito($110)聲稱有plantation 3 star,plantation dark rum,mango & papaya jam🍯mint,citrus,gomme…但入口係樓下診所個醫生開嘅藥水再冰鎮,甜得嚟化學,酒味淡到以為係mocktail。
mojo mojito

總括而言,呢間餐廳環境唔錯、私隱度高,食物唔可以話難食,只能夠講不過不失,呢個價錢絕對唔值得,有coupon 都想喊,無嘅話我建議你直接試第二間。
5 分鐘 (堂食)
炭烤八爪魚🐙配泡菜蛋黃醬、涼拌蔬菜