2021-05-29 4436 瀏覽
韓國人氣炸雞係觀塘開咗分店,放工約咗舊同事聚聚舊食下辣雞。由港鐵觀塘站A2出口行過去,大約五分鐘就到,非常方便。店鋪以寶藍色為主調,用雲石制造嘅餐檯同地磚,再配搭藤椅,顯得高貴、舒適!見好多食客為銅鑼灣店鋪寫嘅食評係“食物重量級份量”,我哋有啲……驚!✨韓式手抓飯✨勁多鮮橙紅色大大粒嘅三文魚籽加韓式鹹脆紫菜鋪滿碗,已值回票價!內裡珍珠米飯粒粒分明,再混合鮮甜蟹柳肉加沙律醬汁,味道清新、甘香,口感卜卜脆。哈…哈…哈我哋好傻,用🍽️食😂,應該係戴上手套豪邁地用手抓成飯團,咁先稱得上🔸手抓飯🔸✨招牌蘋果薄餅✨即叫即焗蘋果薄餅,上檯時熱辣辣香噴噴!超級薄透嘅餅底,外環香脆,上面有層次又均勻地鋪上蘋果肉,少量半融芝士上又有葡萄乾、鬆脆麵包粒同蘋果片。當中肉桂粉帶出蘋果香氣,成個薄餅酸甜多汁、清新不油膩,有種令人喜愛嘅芳香、甜美感覺!果然係“招牌菜式"✨香脆雞翼薯角✨雞翼肉厚,表面金黃香口脆卜卜,內裡鎖住肉汁嫩滑,味道微辣又惹味!加點香草點綴之餘又提升味覺享受。喜歡厚厚嘅薯角比薯條更能突出馬鈴薯原有嘅微微香甜味外,炸至金黃嘅薯角,外脆內粉綿,點上甜酸茄汁,解膩又添味!三個美食完完全全足够滿足俩個大胃
韓國人氣炸雞係觀塘開咗分店,放工約咗舊同事聚聚舊食下辣雞。

由港鐵觀塘站A2出口行過去,大約五分鐘就到,非常方便。

✨韓式手抓飯✨
✨招牌蘋果薄餅✨

✨香脆雞翼薯角✨

三個美食完完全全足够滿足俩個大胃王嘅食慾。我哋終於體會到咩叫做“食物重量級份量”啦!

希望疫情盡快消失,解除所有限聚令!約埋成班friends圍威喂,聽住輕快嘅K-Pop music嘆韓啤🍻、食脆雞、烤雞、白雪芝士雞……韓式年糕、泡菜、煎餅、撈麵、黑松露薯條、炸魷魚鬚薯角……