2020-11-27 453 瀏覽
今日同朋友嚟到一間好寬敞裝修好靚嘅餐廳食嘢由於係下午茶時間,所以我哋就叫咗$580下午茶set佢有10款甜點同埋6款鹹點,仲有鬆餅 嘢食好精緻,落咗心思,我印象最深刻嘅就係慕絲系列嘅甜點黃色嘅波波裏面係芒果味嘅慕絲,係好清新嘅香芒,好creamy,仲加入椰絲,令口感更加有層次,勁鍾意❤️macaron 外殼略脆,中間夾心餡料軟軟嘅,味道香甜,隱約有杏仁香味添!馬德蓮蛋糕嘅口感鬆軟可口,味道同樣香甜。 其他甜點都睇得又食得!☺️鹹點方面我鍾意食漢堡包,裏面嘅肉好鹹香,仲可以加少少鬆餅嘅鮮忌廉落去,又係另一種食法跟住配左嘢飲嘅,我揀左朱古力咖啡,味道好香濃,慢慢嘆跟住我哋仲叫咗炭燒八爪魚及菊芋 伴小蕃茄沙律🥗炭燒八爪魚香噴噴,別有一番風味! 真係好好食,肉質彈牙,好軟腍,鮮味十足,烹調火候適中!同埋好大條, 兩個人食就啱啱好🥰蕃茄沙律裏面有好多款蕃茄,酸酸甜甜,好開胃,解膩一流呀今日嘅用餐體驗真係好有驚喜呀,因為啲菜式都好有創意,呢度都坐得好舒服,唔錯啊
今日同朋友嚟到一間好寬敞裝修好靚嘅餐廳食嘢
由於係下午茶時間,所以我哋就叫咗$580下午茶set
佢有10款甜點同埋6款鹹點,仲有鬆餅

嘢食好精緻,落咗心思,我印象最深刻嘅就係慕絲系列嘅甜點

馬德蓮蛋糕嘅口感鬆軟可口,味道同樣香甜。
其他甜點都睇得又食得!☺️

跟住配左嘢飲嘅,我揀左朱古力咖啡,味道好香濃,慢慢嘆

跟住我哋仲叫咗炭燒八爪魚及菊芋 伴小蕃茄沙律🥗

2020-11-25