2020-04-23
係旺角太子洗衣街附近有間小店,依家咁嘅大環境,都想盡量支持下小店,今日同咗個朋友過嚟買咗外賣返屋企食,廢事成日留喺條街啦🤣間餐廳嘅theme幾特別,睇吓餐牌用左紅白藍斜間條,有啲郵件feel,見到設計有俾到心機,值得一讚我自己點咗日式咖喱豬扒焗飯,豬扒好香脆!我朋友點左個日式照燒雞扒飯,雞唔會乾爭爭鞋颯颯咁,一讚咁我哋兩個人就叫多咗一個小食拼盤,個小食拼盤可以有四樣揀其中三樣小食,咁我哋揀咗完整吉列炸孩子,吉列炸蟹鉗,蟹肉忌廉薯餅,下次有機會再試佢嘅大蝦飲品叫咗個荔枝果茶,唔會死甜味,飲落好舒服等左一陣就拎番屋企食,因為睇到個師傅係新鮮即炸,啲嘢真係好好食,唔同出邊嘅炸物,小店先會有咁好嘅心機,好感動,今日天氣無啦啦凍左,食啲新鮮即炸嘅嘢食真係大滿足兩個飯都好足料,而且有好多蔬菜,因為我都幾注重健康嘅人,係非常之開心,仲要啲菜唔係好求其又唔好食嘅配菜,簡單講就所有嘢都係水準之上。價錢真係超值,我同朋友都食到好飽!我同朋友都決定咗之後都會再嚟食過,好想試埋佢其他炸物
我自己點咗日式咖喱豬扒焗飯,豬扒好香脆!
我朋友點左個日式照燒雞扒飯,雞唔會乾爭爭鞋颯颯咁,一讚
飲品叫咗個荔枝果茶,唔會死甜味,飲落好舒服
我同朋友都決定咗之後都會再嚟食過,好想試埋佢其他炸物