投鮮食

投鮮食 (已結業)

Air Fresh
投鮮食 (已結業)
abcddcbag
炸雞ok
abcddcbag
2021-07-09
1K 瀏覽
關注
叫左10個餐,飯佔多數,另外都有叫粉絲同炸雞。服務態度好好,亦都有為客人着想。整體食物方面,飯未熟,粉絲淡味。而肉類方面嘅調味都幾好,炸雞幾脆口,甘梅粉都幾合配。下次可考慮再試下湯類同埋其他小食。查看更多
heartmomentum
驚喜之選
heartmomentum
2020-12-20
2K 瀏覽
關注
這小店已開張了一段時間,我雖然經常經常過,但因為是外賣店,也很少有考慮過光顧。今晚因為是星期日,工人不煮飯,我便要負責叫Food Panda。問兒子想食什麼,他說想食鰻魚飯,我便在應用程式搜尋「鰻魚飯」,程式顯示<投鮮食>有鰻魚飯,檢視餐單,有雞有牛;老婆食雞,我食牛,三個飯加起來也只是約180元,便下單,我與太太也不要汁,只有兒子的鰻魚飯沒有說不要汁。食完有驚喜!第一是食物質素很好,牛肉有牛柳粒、鰻魚夠長,雞就少了一點,但飯的份量很多。最重要是它真的沒加汁,也有少許伴菜。第二驚喜是外賣盒用紙,不用膠,對我這環保人士的好感度大增。我寫了走餐具也走了餐具。(花園街某間有魚蛋賣的茶記講了走餐具但每次都有餐具,令人厭惡。)第三驚喜是我真的不知道這遠在天邊近在眼前的食店原來叫<投鮮食>。以為叫外賣有多個選擇,不知它有沒有早餐呢?Food Panda及其他外賣程式因為疫情變得十分普及,這是疫情帶來的商機 ,這鋪的食物因為有質素,可能因此也多了不少生意,可喜可賀。老闆繼續努力!查看更多
ChanKiana
外賣好食之選
ChanKiana
2020-09-07
1K 瀏覽
關注
行出旺角買嘢,買埋外賣返屋企食,就想介紹下大家食,因為又平又正,份量又多,好推介!叫左蟹肉蟹膏炒飯,一杯焦糖幼沙,同埋牛奶抹茶幼沙,最後加多個小食係蟹肉忌廉薯餅。講下個炒飯先,一開個盒就已經聞到蟹膏味,撩深啲,發現好多蟹肉蟹膏係入面!撈飯食好正!面頭仲有好多蟹子,卜卜脆既口感,兩個字,好味!中間仲夾左d粟米同豆,驚你唔夠營養😝😝😝好貼心🤩🤩🤩講下蟹肉忌廉薯餅先,佢係入面勁creamy 勁香蟹肉味,薯餅好脆架,又熱辣辣咁,好好食❤️❤️❤️下次都要叫夏日炎炎,就叫左兩杯沙冰,雖然望落去細細杯,但因為係沙冰所以飲黎飲去都未完🤣我就推介綠茶味個杯,因為唔係好甜,又有牛奶味,而焦糖個杯就岩中意飲甜野既大家啦!查看更多
+ 5
duffyan
支持小店
duffyan
2020-08-16
關注
今日去旺角附近辦點事,不知去那裡吃午餐好,走著走著便走到旺角東附近的小店。香港現在有二人限聚令和禁止晚上堂食的規定,相信對餐廳和小店有很大影響,所以今天決定支持小店,為香港餐飲業出一分力啦。今天三時才到,可以吃下午茶,下午茶的選擇有小食、炸物和丼飯等,比午市套餐更加掋食。下午茶時段會有免費特飲,今天是粉紅色的檸檬水。:)照燒雞扒飯 $38雞扒飯即叫即炒即煎,即時香到不得了。雞扒預先切成一塊塊,方便進食。飯量頗多,不過醬汁炒得不均勻,但調味不錯,而且更附有蔬菜。吉列炸蝦$25由於怕只有雞扒,會味道單調,所以我追加一份炸蝦。但炸蝦只有二隻,而且外賣會因熱蒸氣受潮,即食會較好。查看更多
+ 4
Misslingz
最愛蟹肉忌廉薯餅
Misslingz
2020-08-12
關注
因為疫情關係,所以未能夠外出用膳,於是晚上便來這家投鮮食買點餸菜加餸吧!就在花園街中間天橋下,逛逛街就到了。蟹肉忌廉薯餅忌廉配上蟹肉非常滋味,連媽媽也讚好!最欣賞是回到家,薯餅仍然鬆脆,而且性價比高,只需$30!下次必定再來試試。和牛粒粒(日本沖繩)這和牛粒粒質素頗佳,啖啖肉,粒粒充滿牛味,配上簡單調味,令牛肉鮮味更突出。A+蒲燒鰻魚蒲燒鰻魚的甜甜醬汁,配上啖啖鰻魚肉,加上蒲燒後的焦香,相信配上白飯也不錯,我們一家也吃得滋味。牛奶曲奇浴曲奇肉的粒粒豐富,配上牛奶後,甚有口感!而且價錢也算10分便宜,只需$18 ,相信是店家優惠吧!下次話想再試試外賣主食,相信也不錯。查看更多
+ 6
扮黃店。sham on you
2021-02-20
回覆
啫喱妹妹
限聚令下的一人套餐
啫喱妹妹
2020-08-11
關注
限聚令生效期間,我獨自一人出左旺角拎嘢,拎完大約5點半左右,經過弼街返屋企,因為晚市唔可以堂食的關係,所以在途經Air Fresh投鮮食買啲外賣返屋企嘆,店舖細細間除了廚房之外,仲有個位置係賣小食及雜貨,門外有一張高枱給客人放置食物,見到餐牌某些食品都沽清了,所以揀左個一人套餐,價錢是75元,內包任何飯類/小食拼盤/餐湯或飲品。飯類-蒲燒鰻魚飯原條鰻魚配上香濃秘制蒲燒汁,鰻魚口感偏軟身帶有少量魚骨,蒲燒汁送飯一流。小食拼盤-炸蝦,炸蟹鉗及薯餅各一件炸物炸得夠香脆,返到屋企食都唔會淋晒,原隻吉列炸蝦肉質厚實彈牙,炸蟹鉗有蟹肉味,薯餅夠特式,配上日式沙律醬滋味加分。 飲品-粉紅檸檬水粉紅色的檸檬水不會很甜,帶有微微檸檬味,可以解到炸物的油膩感。查看更多
sammiwulokyee
高質外賣店
sammiwulokyee
2020-08-11
關注
近排減少堂食,如果喺附近返工,呢間外賣店都幾好。又或者係呢度買完去附近good court食都得。舖頭細細間,但有好多西式食物比你揀。我叫左日本新鮮空運雙重和牛飯,卡邦尼意粉,蟹肉忌廉薯餅,手調果茶:蜂蜜檸檬熱情果。外賣包裝精美,每份食物份量都好大, 呢度其實已經夠三個人食。蟹肉忌廉薯餅,入面有好濃郁好creamy嘅忌廉。 薯餅熱辣辣, 面頭好脆。雖然冇咩蟹肉,但都值得一試。手調果茶, 蜂蜜檸檬熱情果呢個名一聽已經知道好適合夏天飲。 好清甜解渴,推介!卡邦尼意粉, 意粉量多,白汁襯埋煙肉蘑菇洋蔥仲有少少黑椒,都幾好味。最後再講埋好多人都讚嘅雙重和牛飯, 飯底應該係日本珍珠米,好味。牛肉重牛肉味,唔似雪到冇晒味嘅雪肉。總括嚟講呢間係一間高質嘅外賣店🤤查看更多
+ 7
kiki00lala
抵食外賣
kiki00lala
2020-08-10
關注
而家係香港, 成日都要搵邊度有好食, 性價比又高既外賣。有朋友介紹我, 太子有一間買外賣好抵食, 今日同媽咪經過, 就即管試下。黎到太子既投鮮食, 門面好細, 有d似食物工場。係門口都有人等緊外賣。 佢食品種類都幾多, 飯, 意粉, 包類, 小食, 飲品都有。我地點左2個套餐, $75 包 主食, 小食, 飲品, 都ok.由於即整關係,都等左差唔多半個鐘。之後我地攞到返公司坐低, 大約20分鐘,打開都依然熱辣辣,算唔錯。睇落真係幾大盒。 飯同餸既份量都多。 我地分別點左 雙重和牛飯, 鰻魚粉飯, 小食就有炸蝦,炸蠔,飲品係蜜桃茶。食落份量超足, 細食既話冇可能食得晒。 我本來對炸蠔有保留, 因好多時炸蠔會未熟晒, 更何況外賣, 好怕食左出事會肚痛。 但佢真係炸到全熟, 好放心食。只係個蜜桃茶就差d, 一飲就勁怪味, 唯一敗筆。不過整體黎講都唔錯。 查看更多
鰻魚炒飯
Chickey
平靚正外賣~
Chickey
2020-08-08
關注
行過見到下午茶好抵食, $38有個飯仲有野飲送, 所以買左2份番企做late lunch!同埋加左2個小食試下!!其實門口有張枱, 不過咁熱都係拎番屋企慢慢食啦下午茶除左飯仲有牛角包, 我揀左2個飯, 飽肚d日式牛肉飯同照燒雞飯都係$38, 唔好睇佢細細盒, 其實幾重手, 質左勁多餸同飯!牛肉飯拎到番屋企就無晒汁, 因為流左落d飯到, 不過牛肉都好味, 飯粒分明, 好食!照燒飯雞煎得好香, 就算外賣完無咁脆都好香口! 佢2個飯都有配菜, 好balance, 同埋唔係白烚菜, 有誠意小食揀左鰻魚同牛柳粒,, 鰻魚切左件, 好甜好好味因為好多鰻魚汁!!牛柳粒都好淋, 好食查看更多
Pig Soul
空投外賣之選
Pig Soul
2020-08-04
關注
放假約了很久沒見的朋友一起去太子的咖啡店吃下午茶聊聊天分開之後順便買晚餐回家吃在附近逛了逛 經過這一間 — Air Fresh 投鮮食感覺不錯 便決定試一試先看一看餐牌有單點食物 也有套餐可以選擇有些食物已賣晒 看來很受歡迎外賣自取有不同的優惠小食拼盤一人套餐配炸蝦、炸蟹鉗和炸帶子各一件炸物炸得酥脆 入口十分香旁邊還附有沙律醬 很開胃特上空投 蟹肉蟹膏炒飯炒飯份量十分多 滿滿的一大兜 份量十足加了蟹籽和菜粒一起炒 吃下去口感豐富本碗炒飯都帶陣陣蟹膏香 帶蟹肉絲 不錯不錯牛奶曲奇粗沙入口creamy 陣陣曲奇牛奶香而且大大杯 好邪惡呀但對不太喝甜的我來說有點甜:)查看更多
yyt84814
外賣之選
yyt84814
2020-07-23
關注
今日同朋友去咗買外賣食個位好易搵天橋一落轉右就係我地就嗌咗個二人套餐揀咗蟹肉蟹膏炒飯同雙重和牛飯再包一個小食拼盤同兩杯飲品個炒飯好足料食到有一絲絲既蟹肉同蟹膏加埋蘆筍同蟹子就無咁單調另外朋友揀既雙重和牛飯d肉既份量都算多 肉質亦都唔會好鞋小食拼盤方面就有炸蝦,炸蟹鉗同蟹肉忌廉薯餅各兩件值得一讚既係就算擺一陣先食都唔會淋晒 口感依然好脆最鍾意係個薯餅🤤🤤飲品我地就揀咗荔枝同蜜桃梳打雖然無果肉但係個味都好足同埋超級大杯相信兩個女仔揀二人套餐係一定夠飽👍🏼查看更多
suettung
平民港式漢堡包
suettung
2020-07-21
關注
去旺角趕住睇戲,行過見到呢間外賣店就入去買來食下見到Menu都幾多選擇我哋兩個人叫咗一個burger一份牛油果烤雞沙律,再加咗個荔枝果茶佢用外賣紙盒唔係用發泡膠,加左分首先講吓個漢堡包,佢個包係煎過,唔會令到啲肉汁浸到個包淋哂,仲可以食到少少脆口,呢個心思令人加分牛肉可以睇到佢煎左8成熟,仲係少少紅,味道係比一般港式burger 淡dd,令我覺得雖然佢大大件仲有勁邪惡啲cheese ,不過當中有好多生菜夾埋,食落又唔膩。Burger set有沙律同薯條,佢個沙律都唔係hea 整!有勁多芝麻醬我哋另外叫嘅一個牛油果烤雞沙律,啲雞大大件仲要烤得好香。好多出面烤雞沙律個雞都無乜味,呢個好好味醬汁方面佢都係用芝麻醬,配火箭菜,甘甘地我覺得好岩大熱天時無乜胃口嘅我總結,我覺得以外賣店黎講,佢水準已經係高過一般外賣店,用心制作查看更多
+ 8
芝士安格斯漢堡
Dorissuiyan
😋好味隱世小店
Dorissuiyan
2020-07-08
關注
是日小妹黎到太子呢間AIR FRESH 投鮮食,餐廳主要以出售外賣食物為主,堂食位置就一千零一張啦,室外一枱一櫈,手快有手慢無午市優惠有蜜桃茶送,學生仲有酒精搓手液送,淨係系睇餐牌既短短幾分鐘,已經有唔少學生哥出入,睇黎餐廳深受附近學生歡迎去到剛好係下午茶時段,小妹肚餓到咕嚕咕嚕聲,馬上點左呢三款空投美食照燒雞飯$38登登登!投鮮食既餐盒全部都係用呢款啡色紙盒做容器,完全配合哂「空降🪂」既主題,紙質夠厚身,而且摸上手唔怕辣親食物質素方面,呢塊照燒雞扒即叫即燒,見到大廚好用心咁系鐵板上用足時間咁燒塊扒,出到黎雞扒煎到金黃色皮脆肉嫩照燒汁均勻咁淋滿飯上,飯煲得軟硬適中,索哂燒汁肉汁精華,咁正既質素都只係$38,CP值爆哂登蟹肉忌廉薯餅$30外皮用木槺粉炸到金黃色,內層用蟹肉,重忌廉,薯蓉mix 埋一齊,口感十分creamy 服務員怕我唔夠醬,仲另外比左盒忌廉醬我tim ,好細心呀蘋果茶 (下午茶餐跟餐)果茶款式呢度有好多款,小妹揀呢款蘋果茶好香甜,如果甜味稍微減淡d就perfect 啦投鮮食價錢實惠,款式多,食材新鮮,值得支持查看更多
+ 7
蟹肉忌廉薯餅
照燒雞飯
natalie_foodd
🥤邪惡冰涼雙重朱古力沙冰🍫
natalie_foodd
2020-07-06
關注
行到新世紀附近有啲肚餓,又到咗晚餐時間,所以就喺附近嘅呢間餐廳叫咗外賣返屋企食😍😍諗唔到店鋪細細間原來都有幾多嘢食,叫咗一個安格斯牛肉漢堡,一個蟹肉炒飯,再加埋一杯雙重朱古力。店員好有耐心好有禮貌🥰,有問題問佢嘅時候,佢都可以好詳細咁樣解答到,所以點餐一啲都唔難。我覺得個雙重朱古力沙冰最好飲,凍冰冰唔會太甜。而且個底仲有啲朱古力粒添,豐富的口感最啱夏天消暑!😋😋安格斯牛肉漢堡嘅牛肉扒煎得好嫩,不過如果再焦香啲就更好。即溶嘅芝士好香好正,夾埋肉冇得頂!牛肉食落去好有肉汁,非常嫩滑。蟹肉炒飯食得出絲絲蟹肉同埋蟹籽,炒飯食得多,但係蟹肉炒飯都真係幾唔錯。平時行開旺角想叫外賣,但係又要食厭咗普通嘅茶餐廳,呢一間都係個唔錯嘅好選擇。👍🏻查看更多
+ 2
芝士安格斯漢堡
yanyan710
蒲燒饅魚飯勁正!!!!
yanyan710
2020-07-03
關注
同朋友係旺角行行下見到間呢間小店,鋪位細細但餐牌入面有好多高檔食材,而且價錢相宜溫馨提示,店家主打外賣,餐廳外面有一張小圓枱,二人座。今次每人叫左個一人套餐。包括了一客飯類,小食拼盤及飲品。《日之蒲燒饅魚飯》饅魚真係好正,唔會太肥。而且店主落左好足料嘅醬汁,每一啖飯都撈到。加上用左日本珍珠米,口感一流同時有蔬菜伴碟,咁食落就唔會太油膩,同埋會更加健康(有甘荀、椰菜花同西蘭花)《日の雙重和牛ご飯》我自己就唔太鍾意食生生地嘅牛肉,呢間嘅牛肉都會煮到岩岩好熟,岩哂唔太食生野嘅顧客入面會有肥牛同埋牛柳粒兩款主菜,肥牛肥瘦均勻,牛柳粒雖然熟哂,但都唔會好”un “同樣都係會有蔬菜伴碟同係用珍珠米。小小貼士就係佢嘅份量都好大,細食嘅女士可以叫少飯套餐小食會包左炸蝦、炸蟹鉗同薯餅各一件佢嘅薯餅原來係忌廉餡,一咬就爆醬,好驚喜,鍾意食忌廉嘅朋友仔,一定要試吓。(如下圖)我同朋友都加左手調果茶(需加$18)左手邊係荔枝味,右手邊係蘋果味飲品方面,口味比較岩女士,偏甜少少,如果男士嘅話,個人建議可以叫少甜呢間店主打外賣,所以都會以外賣盒作餐盤。但係餐盒都會用翻紙質,相對環保同朋友叫左兩個套餐同埋加左兩杯特飲,食左$186野食都係真材實料,非常抵食。另外俾埋餐牌大家參考下查看更多
+ 5
日の蒲燒饅魚ご飯
日の雙重和牛ご飯
炸蝦、炸蟹鉗同薯餅
薯餅
手調果茶(左荔枝,右蘋果)
日之蒲燒饅魚飯