2018-04-16 72 瀏覽
最近花膠撈麵勁hit!!!今個星期六約埋朋友仔一齊坐車入筲箕灣食~好彩間野好近地鐵站,唔洗點樣搵都去到姐!!!!我地一人點左一個撈麵來食,咁遠來到緊係要食呢到的招牌菜-花膠撈麵啦!!我就點左個花膠撈麵,店員話呢排有新野,話個鮑魚撈麵都好正,咁朋友就點左個鮑魚撈麵食!!介紹下個花膠撈麵先,舊花膠又幾大塊,而且仲幾厚添!咬落啖啖肉呀,好滿足呀!!麵又幾多,咬落彈口架,好食好食!個芡汁更加一流,撈埋個麵一齊食,正呀喂!!!!!!伴碟仲有冬菇食,粒冬菇好多汁好juicy!!!仲有個鮑魚撈麵,鮑魚切開左一片片,方便食用,隻鮑魚又幾大隻,yummy yummy!!鮑魚爽口彈牙,同埋好入味,個芡汁又多,撈麵食一流呀!!雖然搭車搭左好遠入黎食,但都係值得架!!下次有經開都會再黎!!!