2022-05-02 409 瀏覽
之前成日去觀塘工廈做yoga所以都search定唔少餐廳近日限聚令放寬之後今日同朋友去咗間工廈西餐据扒舖頭位置好多保證坐得舒服闊落環境偏陰暗但幾有情調配埋柔和既音樂有少少遠離世俗服務態度都幾好既~٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ 碳烤澳洲羊架配紅酒汁 w/ 薯蓉 $108 (9.5/10)其實我已經好耐冇食羊肉一黎係有少少怕佢強烈嘅臊味二黎係整唔好就好浪費金錢!但係估唔到佢整得非常好味😋首先羊肉唔會好韌 都唔會非常臊個人認為佢係調味方面係做得非常之好因為可以平衡到調味同埋臊味嘅味道食落口真係非常之香呀佢附上嘅配菜我揀咗黑松露薯蓉本身我係唔食黑松露㗎所以上菜嘅時候我都唔知驚左但係估唔到佢呢個黑松露幾好食喎!雖然有黑松露味但係唔會過分強唔同嗰種好cheap嘅黑松露同薯蓉配搭真係相得益彰!食到我覺得唔夠喉🤤🤤而且價錢唔貴 絕對要encore☺️😭♡ 烤紐西蘭頂級牛扒 (5成熟) 配黑松露燒汁 加配薯條 $128 + $18 = $146 (9/10)呢個係朋友叫嘅 識落都係非常之唔錯牛扒整到半生熟係最正我發現呢間餐廳整黑松露真係唔錯呢個黑松露醬配牛扒都係一流嘅食落都唔
之前成日去觀塘工廈做yoga
所以都search定唔少餐廳
近日限聚令放寬之後
今日同朋友去咗間工廈西餐据扒

舖頭位置好多保證坐得舒服闊落
環境偏陰暗但幾有情調
配埋柔和既音樂有少少遠離世俗
服務態度都幾好既~
٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

其實我已經好耐冇食羊肉
一黎係有少少怕佢強烈嘅臊味
二黎係整唔好就好浪費金錢!
但係估唔到佢整得非常好味😋

首先羊肉唔會好韌 都唔會非常臊
個人認為佢係調味方面係做得非常之好
因為可以平衡到調味同埋臊味嘅味道
食落口真係非常之香呀
佢附上嘅配菜我揀咗黑松露薯蓉
本身我係唔食黑松露㗎
所以上菜嘅時候我都唔知驚左
但係估唔到佢呢個黑松露幾好食喎!
雖然有黑松露味但係唔會過分強
唔同嗰種好cheap嘅黑松露
同薯蓉配搭真係相得益彰!
食到我覺得唔夠喉🤤🤤

我發現呢間餐廳整黑松露真係唔錯
呢個黑松露醬配牛扒都係一流嘅
食落都唔會有好多筋 我鍾意呀
薯條都非常可口美味

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
個人認為呢間真係平民西餐
首先佢冇加一已經非常抵
而且野食質素都高!
同埋佢依家做Promotion
身分證有BACK其中三個英文字母
就可以有免費Lunch/Dinner!
非常抵食