今日和朋友去旺角行街,差不多兩點多下午茶時段我哋就諗住搵間餐廳坐低食少少嘢。 之後見到有間叫做街坊cafe門口有部電視機賣緊甜品幾特別,所以就諗住入去試。我哋見到餐牌都有好多不同選擇我哋叫咗一個煮食一個小食,一個甜品和兩杯飲品。最後每人大約150元… 這裏有電視睇都坐得幾舒服…下次應該會試試去其他嘢食 。Tiramisu 吉士雞蛋仔伴雪糕 $58……甜品黎到已十分吸引,雞蛋仔微溫邊夠脆口,上面係Tiramisu粉和吉士醬,食落去幾滑而且仲有個曲奇雪糕和燒過的棉花糖,份量超足料,2人份量剛好。朋友叫左個好得意的名“換個他”,原來係熱情果藍碟花凍飲 $48…飲落去味道不算十分濃清清地,入面有少少西米增加口感。而我叫左最簡單檸檬茶$32,仲諗咁貴…原來係勁大杯都抵飲,最後仲要飲吾晒添。鐘意食雞翼的我當然叫左個香蒜牛油雞翼$58…驚喜好味道,因為這雞翼很多蒜蓉而且炸得十分香口 雞肉都幾嫩滑 。皇牌卡邦拿拉沙河粉$88… 成日聽到卡邦尼都係意粉或者通粉,竟然睇餐牌可見到河粉,我同朋友都覺得幾得意就叫,約5至10分鐘左右就嚟到。佢嘅份量都ok都多,白汁好香而且 河粉口感十足 ,而且配菜煙肉方面都有

皇牌卡邦拿拉沙河粉$88… 成日聽到卡邦尼都係意粉或者通粉,竟然睇餐牌可見到河粉,我同朋友都覺得幾得意就叫,約5至10分鐘左右就嚟到。佢嘅份量都ok都多,白汁好香而且 河粉口感十足 ,而且配菜煙肉方面都有很多,之後再加上黑椒一起吃味道不錯。

下午茶