2021-11-16 476 瀏覽
呢期鐘意試新餐廳,就約埋有興趣既一個朋友一齊去左一間隱世cafe試新野。佢位置唔太近地鐵站,但係店外有得泊車,都算幾方便。炸薯條配黑松露粗薯條加埋黑松露忌廉醬係一個超夾既snack,黑松露味又夠香,係一個十分好既snack🤤風乾巴馬火腿伴蜜瓜擺盤勁有心思,好靚❤️除左好食之外,仲係一個值得打卡既starter🥰慢煮加拿大豬胺豬胺夠厚肉又juicy,有咬口,加埋餐廳自己整燒汁,好好味😋side dish既薯仔輕輕焗過,加左少少鹽同香草既調味。燒法式香草羊架7成熟既程度剛剛,而且佢地做得唔會太膻,但係又會保留番羊肉獨有既膻香味道。肉質好軟嫩,可以算係我近期食過最滿意既羊架之一👍side dish既薯蓉都好正,調味同質地都剛剛好。反而係蔬菜既side dish我就覺得可以調味再重手少少。焙茶latte我最鐘意既飲品之一,味道夠濃郁,奶都打得唔差,推薦👍蝶豆花玫瑰荔枝梳打好靚好打卡既一杯飲品,朋友話荔枝味幾重幾好飲👍雲greek yogurt味既外層,包住酸酸甜甜既熱情果味mouse同蛋糕,食落去感覺好舒服🥰而且佢上枱既方式有驚喜,建議可以去試一試👍

炸薯條配黑松露

風乾巴馬火腿伴蜜瓜

慢煮加拿大豬胺

燒法式香草羊架

焙茶latte
我最鐘意既飲品之一,味道夠濃郁,奶都打得唔差,推薦👍

蝶豆花玫瑰荔枝梳打
好靚好打卡既一杯飲品,朋友話荔枝味幾重幾好飲👍

2021-11-08