2019-05-22
今個星期六叫咗同老公黎睇開倉 所以就搵定附近嘅餐廳食嘢 喺openrice見到呢間餐廳超多好評就諗住食呢一間嚟到嘅時候餐廳已經坐咗唔少人一入到嚟就過住英文歌 牆上面亦都有好多幅色彩繽紛嘅話 有種輕鬆氣氛 同外面熱辣辣嘅天氣形成好大對比我哋兩個人都幾肚餓所以諗住食個大啲嘅pizza同埋本身想食嗰個蜆肉意粉亦都唔包喺午餐入面所以我哋就散叫我哋先落咗個雙層芝士煙肉牛肉pizza因為驚食物一次過黎會凍曬喺等pizza期間就畀咗兩個餐包我哋我相信個餐包都係自家製嘅配搭埋欖油黑醋食真係好正等冇耐之後pizza就嚟到喇 熱辣辣雖然個外表唔係超級吸引但食落去真係好有驚喜 好好食 比起連鎖有超多分店個間意式pizza店都要好味得多 批底脆得黎有咬口 放左一陣食都仍然係脆身 材料都好香口 兩個人食左8件 好滿足另外個鮮蜆手打闊條都準備好啦 見到咁多隻蜆就覺得抵晒 食落口點知仲要係新鮮爽口 個粉味道好唔錯 好有芝士味亦都有洋蔥香味 個手工製闊麵食起嚟好又咬口味道一流另外再叫咗個香蕉拖肥批做甜品呢個批好似係呢間餐廳嘅即signature dish咁 我見好多篇食評都有寫呢個甜品 本身以為拖肥會好肥好膩 但呢個
等冇耐之後pizza就嚟到喇 熱辣辣
另外再叫咗個香蕉拖肥批做甜品
呢個批好似係呢間餐廳嘅即signature dish咁 我見好多篇食評都有寫呢個甜品 本身以為拖肥會好肥好膩 但呢個批完全唔會
面頭嗰啲cream有香蕉味之後就再夾住一層拖肥同埋香蕉喺底 估唔到咁好另外餐廳嘅
兩位員工都非常之有善
見到有客人入嚟表示歡迎
對坐低嘅客人亦都照顧周到不時會幫我哋轉碟 食完嘢亦都好快收到啲碟