2022-05-14 323 瀏覽
之前經過旺角有間餐廳好多人排隊,次次想食都因為要排太耐所以放棄。咁啱平日行過,見到唔算好多人所以就決定拎籌排隊試一試(*ฅ́˘ฅ̀*)♡︎𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::⧐炙燒手撕雞粉絲 | $66⧐忌廉溝鮮奶 | $26之前我見過呢一間舖頭有Instagram,啲食物都好吸引,有好多樣嘢都好想試,今次嚟到叫咗一個炙燒手撕雞粉絲同埋一杯忌廉溝鮮奶。見到佢呢度有翠玉瓜麵,如果係生酮飲食嘅朋友好啱嚟呢一度食,不過我個人就唔係幾鍾意翠玉瓜所以就冇叫呢個嚟食原來呢度係用一個類似鐵鍋咁嘅容器煮完即上,所以都要小心啲唔好燙傷,手撕雞有經過黑椒調味,味道唔錯,另外粉絲亦都配咗好多蔬菜,感覺好健康,湯底嘅調味帶微酸,非常之開胃好食。另外好搞笑嘅係配有三粒腸粉,又真係意外地幾夾!(´・-・`)值得讚賞嘅係佢哋用嚟招呼客人嘅茶,每一杯都會有一個獨立嘅茶包,並唔係一大煲茶咁沖泡,而且一開頭會有蝦片,蝦片亦都好香脆好食,並唔係開咗好耐淋晒嘅感覺,好值得讚賞忌廉溝鮮奶係我細個一路都好鍾意飲嘅飲品,不過眼見好多地方都冇再做呢一種,好難得喺呢度見到所以就即刻叫咗嚟飲,完全係兒時嘅味道,非常鍾意(*´ー`*人)下次一定會再嚟試呢一間舖頭嘅其

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::
⧐炙燒手撕雞粉絲 | $66
⧐忌廉溝鮮奶 | $26

下次一定會再嚟試呢一間舖頭嘅其他菜式,見到佢有鵝肝好似好吸引咁呢!
2022-05-05
30 分鐘 (堂食)