都好耐冇打過邊爐, 食過火鍋, 今日撞啱"有腳", 大家又有呢鋪引, 就去左大角咀靚煲皇食豬骨煲....呢度係我第一次黎食, 平時多數幫襯福苑、杜香、富臨呢類酒家, 坐街食呢種格局真係久違咗好耐...亦都恨左好耐3個人想食個招牌"靚煲皇", 但見隔離檯鬼咁大煲怕食唔晒同食唔到其他野, 所以叫咗個細豬骨煲+胡椒, 另外叫咗個大蜆, 直情做到"靚煲皇"既細裝版 另外叫咗:炸枝竹, 鮮蝦腐皮卷, 羊肉, 四寶丸, 唐"hold", 炸魚皮, 蝦滑先黎豬骨煲, 個煲好快就滾, 一開蓋, d生料一齊黎埋, 都唔知係咪夾定, 不過都叫做趕得切...骨煲d料除左白蘿蔔之外, 樣樣都已經煮焾晒, 一黎就食得, 雖然加左胡椒, 但冇蓋過其味道, 煲內有軟骨同筒骨, 份量多好, 粟米同蘿蔔都好甜, d豬骨好正, 雖然食完有d口渴, 但論味道就一流不過有樣唔好既就係佢d火鍋料好多都係現成貨, 四寶丸, 鮮蝦腐皮卷都唔係鮮貨(唔怪得收十幾蚊咁平), 真係有d食唔慣, 所以先追加個鮮蝦滑, 真係一分錢一分貨(好似$5x), 又彈牙又足料, 羊肉唔錯, 朋友就話冇咩肉味, 但對我黎講覺得唔"so"就得, 整體上都

另外叫咗:

, 不過都叫做趕得切...

不過有樣唔好既就係佢d火鍋料好多都係現成貨, 四寶丸, 鮮蝦腐皮卷都唔係鮮貨(唔怪得收十幾蚊咁平), 真係有d食唔慣, 所以先追加個鮮蝦滑, 真係一分錢一分貨(好似$5x), 又彈牙又足料, 羊肉唔錯, 朋友就話冇咩肉味, 但對我黎講覺得唔"so"就得, 整體上都係覺得個煲最好食同抵食, 如果跟d鮮火鍋料係就好食, 不過一定唔平, 除非中意食d香腸魚旦啦~而呢個笑臉主要都係俾個鍋既

環境就幾有大排檔feel, 但就企理版, 又可以望入舖內2個大電視睇下長門人, 好熱鬧, 一班朋友嘻嘻哈哈或者啤一啤都唔錯, 值得試吓~