2005-07-12 9 瀏覽
約左朋友o係旺角食晚飯, 點知臨時要OT, 叫朋友揀定餐廳坐低等, 佢選擇左別府. 搞掂好晒d野, 入到餐廳已經差唔多9點, 朋友已經餓過飢, 即刻叫野食.1) 胡麻菠菜x 2 -- 我地都好鍾意日式芝麻醬, 所以追加一碟2) 蟹籽沙律x 2 -- 以為好細碟, 所以叫兩份, 黎到至知好大碗, 沙律醬落得好重手, 所以好夠味.3) 炸BB蟹-- 東京直送喎! 炸得好香口, 而且鹹味o岩o岩好, 正!4) 魚肉毛茄卷-- 夏日限定, 魚肉包住日本毛茄後炸香, 無乜味, 麻麻地.5) 炸蝦天婦羅-- 脆漿夠鬆而且無乜油, 另一推介!6) 京都炸菇豆腐-- 個汁好好味, 但係豆腐唔係日本貨, 唔夠滑7) 緑茶紅豆蛋糕-- 又係日本直送, $26一件仲細過件釀豆腐, 面頭只得5粒紅豆! 駛唔駛咁孤寒呀! 張相唔係咁嫁播! 成餐由前菜到主食都好滿意, 本來可以俾4分同笑面, 但係就係甜品上扣晒分!
5) 炸蝦天婦羅-- 脆漿夠鬆而且無乜油, 另一推介!