2018-10-26
今日早啲過嚟食lunch,一行三人,同事想試下呢間,嚟到已經見到店內有好多人,好彩好快就被安排座位。除咗每人一set午餐,我哋仲叫咗小籠包,皮薄餡靚,一唔小心就好容易整穿個皮。最強組合午餐,各人都叫左豬扒擔擔麵這個餐,大大塊厚切豬扒,新鮮熱辣炸香,脆卜卜,十分邪惡👻。擔擔麵湯底濃郁,香味夠唔會太辣,麵質唔會太淋,爽口。每個午餐都會配一款不同的小食,我們叫的午餐包括一個小食~紅油抄手(兩粒),好大粒,醬汁好惹味,唔覺辣。午餐包特飲,檸檬冬瓜茶,味道不錯,甜甜地,諗住叫杯熱飲健康啲,但這裏室內用自然光,太陽入到室內,溫室效應使環境較悶熱,且吃的東西較重口味,早知叫杯凍飲。另外叫咗兩個甜品,荔枝水晶球清新爽口,再多一點荔枝會更好,雞蛋布丁又香又滑,size再大一點會更好。今餐比之前的有進步,食物唔錯,侍應招呼也比之前好,欣賞。
擔擔麵湯底濃郁,香味夠唔會太辣,麵質唔會太淋,爽口。
今餐比之前的有進步,食物唔錯,侍應招呼也比之前好,欣賞。