2025-06-06 306 瀏覽
🌿鬧市中的綠洲:OVO素食餐廳🌿好友帶我嚟到OVO素食餐廳,呢度嘅裝修真係好靚!滿滿嘅園藝盆栽植物,簡直似係置身綠田園中,喺呢度用餐,真係好舒服。好似鬧市中的世外桃源👍🏻👍🏻!樓底高、冷氣十足,再加埋花草裝飾,環境真係優美到不得了食物質素上,真係有驚喜!OVO Cafe係香港少有嘅「綠色素食咖啡廳」,以簡約自然風格為主☘️,結合環保理念同健康飲食,提供多款純素(vegan)同蛋奶素食選擇。室內裝潢用木系同植物,加埋鮮花💐點綴,營造出清新舒適嘅用餐氛圍,對於追求健康生活或者鐘意打卡📸嘅文青一族嚟講,真係非常合適。同朋友去咗食Lunch,人流幾多,記得Book位先去!我試咗Impossible肉醬扁意粉🍝Impossible肉無論外觀定味道都同真肉冇分別🧡,就連我呢個鍾意食肉嘅人都覺得呢個意粉幾唔錯!!💠花枝魚餅配泰式辣醬,食落口感同味道都同平時食開嘅花枝魚餅無分別🥰,一樣香口、有咬口,好味道啊~💠熱桂圓紅棗茶跟餐有得,岩曬我呢啲養生人士🥰😂,係茶包款嘅桂圓紅棗茶,味道OK💕正正常常總結,OVO Cafe真係唔錯,約朋友一齊去試下啦~
🌿鬧市中的綠洲:OVO素食餐廳🌿
總結,OVO Cafe真係唔錯,約朋友一齊去試下啦~