2019-06-26
適逢朋友生日,壽星女想食重慶麻辣火鍋,於是就黎到交通便利的旺角分店食。由於一早已訂位,所以就唔駛煩等位的問題~店內環境都好乾淨企理,座位亦唔算好擠逼。店員亦會為客人提供圍裙,以防客人整污糟衫,呢個舉動都好貼心。我地叫左重慶麻辣(中辣) 同豬骨湯底,湯底好足料,夠味,而且辣得黎帶點麻,整個湯底好香,好惹味,適合重口味既我。另外有叫到炸魚皮,響鈴 好香脆,但唔油膩。寬粉就好煙韌彈牙,可以encore重慶火鍋特色之一 爽脆黄喉(豬的喉嚨).其實都係第一次食,初初都驚會有唔會浸怪味,但食落好爽脆,而且帶點麻辣,一試就愛上了。牛肉色澤好新鮮,紋理都好清晰均匀,食落口都好濃牛味,有質素,唔會好肥 同平時放題既肥牛完全唔同質素,真係價錢與食物質素成正比。極尚老闆天梯擺設得好有心思,眼前一亮,丸類屬中規中矩。由於朋友生日,我地自攜蛋糕,餐廳會收取$100 切餅費及另送一枝蘋果有氣果汁。如果有意在餐廳慶生的朋友要留意了。以火鍋黎講,雖然價錢屬偏貴,但食物質素與價錢成正比,食左一餐有質素的重慶火鍋。至於服務方面,職員的服務都好到位同主動有禮,總括黎講係值得推介一試的餐廳。
極尚老闆天梯
擺設得好有心思,眼前一亮,丸類屬中規中矩。