2018-06-04 78 瀏覽
之前去食得多比較多韓國放題燒烤。 所以今次想高級一點,同太太去撐枱腳,享受一下日式嘅燒肉宴。揀咗一間比較就腳嘅,附近有街位就已經可以泊到車。揀咗一間在太太工作嘅地點附近佐敦,和匠日式燒肉😍😍呢度有好多唔同嘅套餐,不過因為我哋嘗試唔同嘅嘢,所以我哋自已點,全部都係我哋嘅至愛。前菜揀咗八爪魚粒,粒粒新鮮嘅八爪魚魷魚粒,依家係辣嘅味道亦都唔會太過辣,又爽口又有少少芥辣味,正😍👍🏻日本帶子,大大粒,呢度師傅特別配製的,用牛油,黑松露醬,加上蒜蓉嘅香味。食落去特別香。美國牛小排,非常新鮮,唔會有一點雪味,肉質方面,少許肥肉,令肉質更加有口感。牛角切,之前喺其他地方都食過覺得牛角切,覺得會好肥。 但係呢度嘅牛角切,完全唔同,咬落去非常嫩滑,肉汁亦都好鮮。豬腩肉,呢個真係非常之好食,因鹽燒嘅關係,唔會感覺到太過濃味,肉質一啲都唔會黐牙,✌🏻😘😘😘😍👍🏻海膽炒飯,呢個係我老婆嘅最愛,香濃嘅海膽味,加埋有三文魚子,食到點可以停口啊。😂😍