2021-05-04 3218 瀏覽
其實之前食過唔少buffet,所以真係好容易比較出邊間值唔值,本來對文華嘅自助餐冇乜信心,但竟然喜出望外因為始終呢間酒店歷史比較悠久,覺得係舊咗少少,一入到餐廳嘅時候覺得應該一般,但一繞場一周之後又覺得幾好唔錯餐廳嘅服務員服務態度非常好👍首先會問我哋飲乜嘢,茶、咖啡就一杯,汽水就可以任加。食物方便種類非常多,由左手邊數起首先係湯類加熟食,呢啲就一般啦唔多講,蘑菇湯幾好飲唔錯。中間位最吸引,係魚生壽司,魚生方面有三文魚腩、甜蝦、北寄貝、吞拿魚同油甘魚,而且都好新鮮!海鮮方便有凍蝦、長腳蟹、龍蝦🦞等等.....另外有蠔逐次叫,每次可以叫四隻。右手邊有海南雞、牛扒羊㗎、火腿加蜜瓜.....火腿加蜜瓜好食,因為啲火腿比較高質素。還有一個麵包芝士嘅位置,不過太飽嘅關係真係冇揀到麵包,但其實麵包種類亦都唔少好吸引。最後便是甜品區域,真心不得了,全部都好想食而且好好味,特別欣賞佢嘅柚子焦糖燉蛋,甜甜有柚子香味,桂花糕同埋蝴蝶酥,蝴蝶酥一直都係文華好出名產品。整體而言雖然價錢比較高但係物超所值,因為佢用嘅食材質素真係相對比較好,CP值很高。

海鮮方便有凍蝦、長腳蟹、龍蝦🦞等等.....
另外有蠔逐次叫,每次可以叫四隻。