2007-07-10 2 瀏覽
我發現好多人o係openrice 道寫食評, 都會講交代o下去果間餐廳o既原因. 其實我無咩特別原因. 只係覺得o係香港未試過打正旗號o既“東歐菜/俄羅斯菜”, 甚至係烏克蘭菜. 所以好想黎試o下餐廳佈置好有心思, 入到去好舒服, 仿如去左歐洲咁, 因為播放住外語電台. 枱櫈碗盤刀叉menu都有東歐o既特式, 非常之討我歡心. 連waitress 都係有東歐未解放前o既cool味. 兩個人, 叫左: 湯~ 烏克蘭正宗羅宋湯(杰杰地, 味道好濃) …烏克蘭三文魚湯(都係杰杰地) 我同男友都一致認為, 下次唔會再叫湯飲, 因為味道太濃, 我唔習慣. 另外有蒜蓉包, 個包圓碌碌, 好得意, 蒜蓉係生o既, 記得帶定包爽浪或者airwave黎! 主菜~ 香燒銀雪魚, 好好味. 燒豬柳, 好好好好好好好好好味! 我講到點樣點樣好食都無用, 自己去試試! Sidedish有薯蓉甜品~ 香煎香蕉卷…男友話似什麼什麼炸香蕉wow….我未食過, 無共嗚..drinks ~ 男友叫左杯果汁溝perrier o既特飲, 我叫左白酒溝perrier o既特飲. 麻麻啦. 呢道有捷克同德國啤酒飲, 可惜男

兩個人, 叫左:

drinks ~ 男友叫左杯果汁溝perrier o既特飲, 我叫左白酒溝perrier o既特飲. 麻麻啦. 呢道有捷克同德國啤酒飲, 可惜男友唔嗜酒.

兩人食左$500. 都ok, 起碼呢間餐廳比我覺得係”有誠意”o既餐廳. 呢道個set dinner 好似好抵咁, $98 位. 不過星期五、六都無…

呢個都算係特別o既experience. 下次我會再黎食好好味o既香燒銀雪魚同好好好好好好好好好味燒豬柳!!!!! 不過係8月後先會再黎, 因為原先駐場o既band放緊暑假(有少少失望!) 同埋呢道只適合小型gathering (除非包場), 因為呢道多數係細枱, 而且食客都好自律好靜.