2018-02-02
男朋友話兆萬九樓有間新開嘅放題就帶左我去食啦,餐廳裝修以日式為主,座位都幾寬闊。兩個人都可以坐到卡位,好開心。野食紙好多選擇,有成18張咁多,點食得曬!刺身。刺身種類有十幾款,我地就叫左三文魚、大赤目鯛、北海道帶子、珍寶赤蝦、有頭甜蝦同希靈魚。三文魚厚切好大片,而且好肥美。赤目鯛就係其他放題餐廳比較少見嘅,魚味較濃。刺身都幾新鮮。意式忌廉海鮮湯。個湯細細碗但材料好足!有蜆、蝦、粟米同紅蘿蔔等等,忌廉味唔會好濃,突出左海鮮嘅鮮味,飲多幾碗都仲得!麻辣煮花螺。個花螺細細碗,大概七 八粒左右啦。有好香嘅辣椒味,e個係我食過最正嘅放題花螺!夠香夠辣夠惹味,一啲都唔hea!迷你一口海膽口手卷。海膽好誇張阿。。。一大片海膽鋪係面,啲飯量又少,入口係好甘甜嘅海膽香味。兩啖就食曬,鐘意海膽嘅可以食多幾舊。避風塘香辣炒大蝦。啲蝦都算大隻,肉質好爽口。個味都好夠辣,啲炸蒜同辣椒令到蝦殼都好好味。灸燒雞中翼。雞翼燒到金黃色,肉質好嫩,仲有好香嘅蜜糖味。日式咖哩魷魚。係街嘅咖哩魷魚大多無乜咖哩味,因為啲汁好稀。e到嘅咖哩汁比較稠,所以每件魷魚都充滿左咖哩嘅香味。
刺身。
意式忌廉海鮮湯。
麻辣煮花螺。
迷你一口海膽口手卷。
避風塘香辣炒大蝦。
灸燒雞中翼。
雞翼燒到金黃色,肉質好嫩,仲有好香嘅蜜糖味。
日式咖哩魷魚。