2018-11-13
荃灣都有好食又唔貴既台灣菜式啦。荃灣既台式菜真係一隻手可以數得哂,今次又多個選擇啦!位於染廠大廈既裡面,雖然唔係大商場入面,但其實地點好近地鐵站,地點相當方便。店舖裝修有種清新的感覺,令人感到舒服,環境望落都好乾淨企理既感覺。打開餐牌選擇都唔小,而且有各式各樣既飲品同甜品。台灣肉燥飯肉燥的份量頗多,有滷蛋一隻,肉碎的肥瘦適中,不會太過肥膩,而且熱辣辦,肉燥同滷蛋都十分入味。如果想有彷如到了台灣吃台灣菜的感覺,一定要試試。台式五香牛肉麵五香牛肉麵湯底非常濃郁,牛肉有四大件,筋肉分明,食落肉質好有口感,而且炆得夠時間,牛肉夠入味,有伴菜,食落更加豐富。川椒回鍋肉這個會有小小辣,但不會太辣,平時食開小辣既都會食到既個種辣,回鍋肉配合其他配菜一起炒食落幾惹味。黑糖芋圓仙草凍👍🏻👍🏻👍🏻飯後甜品一定要食埋,價錢唔貴又夠大碗。以為唔係專賣芋圓既地方會無咁好食,點知呢到既芋圓反而好有驚喜,芋圓口感好彈牙,而且味道好好,又有仙草,燕麥,紅豆,珍珠,真係勁好食,完全估佢唔到,性價比相當高,大推芋圓。價錢都唔貴,兩個人食到好飽食埋糖水都只係二百幾埋單,好抵食。食物質素都好滿意,會再幫襯既一間台灣菜。
台灣肉燥飯
台式五香牛肉麵