2021-08-10 93 瀏覽
朋友好中意飲花茶又中意食甜品,佢叫我推薦下,二話不說我就揀左呢間,地方大又好坐,可以比我地食下野,傾下計我地差唔多6點到,人唔算太多。我地志在傾計,飲杯花茶同食下野,所以我地點左幾樣女仔都岩食既野,一份挪威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律($88),滋味小食拼盤($98),洛神紅莓莓乾花茶($69),蜂蜜生薑茶($42),法式焦糖燉蛋($58)先上菜既係挪威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律,啲三文魚好重煙燻味好香,再加上野菜好新解,超爽脆,又好開胃,做頭盤超正之後上菜既係滋味小食拼盤,入面有紐西蘭魚寶、雞翼、脆薯、爆谷雞塊,就好似一個百寶盒,想食既野全部有齊,朋友大讚滿足食左三分一,蜂蜜生薑茶同洛神紅莓莓乾花茶就到,花茶有小蠟燭暖住,唔驚會凍,而且好香花味,聞落清香,朋友冇加蜜糖,唔甜,反而洛神同紅莓配合,少少酸,超好飲蜂蜜生薑茶就甜少少,岩我冇甜不歡既女仔,而且生薑茶好暖身,對於偏寒既我飲就岩曬甜品叫左後上,差唔多食完就起得,個法式焦糖燉蛋一流,蛋香濃,而且好滑,少少焦糖係上面配搭食,蛋香加焦糖溶係口入面,簡直一百分