2020-10-11 183 瀏覽
說話我都幾鍾意食餃子 但自己懶得包🙈好彩屋企附近有間幾好食既餃子餐廳🥰佢地有好多口味既餃子 我未逐一試晒 但大部分都好好味去到邊都好我自己就比較鍾意食湯餃 但之前試過佢地既煎餃都唔錯架今次都係冇堂食呀 一個人買外賣返屋企食今次叫左十隻雙拼湯餃🙈香芹芫茜豬肉餃同菠菜豬肉餃 配蕃茄薯仔魚湯再加左個麻辣雲耳一打開就比個雲耳份量嚇一嚇 可能係我見識唔多 佢地既小食份量27蚊好似比出面食到既多👀之後就見到皮薄餡多既水餃 隻隻都有我半隻手掌心咁大架🖐🏻首先食左菠菜豬肉餃先 餡料平均唔會菜多肉少咁之後就食香芹芫茜豬肉餃 最鍾意香芹味既我覺得呢款水餃好香好好食 佢有淡淡香芹芫茜味 又唔會蓋過其他肉味個啲😎就算唔加佢地配既辣菜甫同醋都好夠味 唔會好淡不過加左都冇壞酸酸辣辣配餃子都好夾架我之前仲試過佢地既京蔥羊肉餃 洋蔥牛肉餃 西洋菜豬肉餃 韮菜豬肉餃 白菜豬肉餃 粟米芝士雞肉餃🙈數下數下就快比我試晒咁😂😂 我建議粟米芝士雞肉用煎餃方式食😋 湯餃可以選擇配雞湯或者蕃茄薯仔湯 我個人比較鍾意蕃茄薯仔湯🙊不過咩湯都好 佢都絕對足料唔油膩可以飲晒啲湯呀😌麻辣雲耳份量比起我係其他餐廳食既多少少 醬汁份量岩岩好 唔
說話我都幾鍾意食餃子 但自己懶得包🙈

之後就見到皮薄餡多既水餃 隻隻都有我半隻手掌心咁大架🖐🏻
首先食左菠菜豬肉餃先 餡料平均唔會菜多肉少咁
就算唔加佢地配既辣菜甫同醋都好夠味 唔會好淡
不過加左都冇壞酸酸辣辣配餃子都好夾架

麻辣雲耳份量比起我係其他餐廳食既多少少 醬汁份量岩岩好 唔會話多到啲雲耳可以係到游水咁😂 不過我就覺得可以再辣啲😈叫外賣既我食唔晒仲可以自己加啲青瓜落去一齊醃下 下餐再食或者口痕個陣食😂 我咁岩早兩日買左個台式拌麵 加埋麻辣青瓜雲耳 聽日可以帶飯yeah ✌🏻
2020-09-27