2018-05-21
今日帶埋Bb去葵芳探朋友,朋友話想食放題,就帶左我去食呢間「夢工房西日料理」。我地揸車去,個度泊車好平,$13/小時。我地book左午市放題,可能係星期日,所以都坐滿客。食物選擇都好多。加$118更可任食生蠔、長腳蟹、牛油香煎大蝦帶子及較貴價刺身如拖羅、鮮帶子等。松葉長腳蟹肉鮮甜厚身、肉質彈牙;生蠔是大size,每隻都十分厚肉、冇沙、非常鮮味。質素均能媲美五星級酒店。刺身種類什多,未升級都超過10款。各類魚類刺身都厚切新鮮,油脂豐富,肉質散而甘香;象拔蚌及貝類刺身超爽甜;甜蝦幾大隻!清酒煮蜆清甜肥美;各類串燒都好juicy,唔乾身。壽司和手卷飯都講究,用上珍珠米。超好味的炸榴蓮和炸芝士蝦丸!熱辣辣榴蓮肉又多又甜;半溶狀態的芝士飽滿,食了兩轉。飲品選擇種類亦好多有超過20款甜品,呢隻double chocolate脆皮雪條超正!食物種類多,質素高,上菜快。升級後仲可以食埋拖羅同生蠔,好抵食既放題!
我地book左午市放題,可能係星期日,所以都坐滿客。
清酒煮蜆清甜肥美;各類串燒都好juicy,唔乾身。
壽司和手卷飯都講究,用上珍珠米。
飲品選擇種類亦好多