2025-06-17 248 瀏覽
上個週末,我帶咗媽咪一齊去北角嘅「糕點時光」食lunch呢度係香港首間糕點Cafe,仲係一間充滿愛心嘅社企商店💖好欣賞佢哋特別關顧金齡婦女🤱,利用佢哋嘅技能去創造出一啲充滿創意同特色嘅糕點✨同媽咪一齊食,啲回憶湧上心頭,特別感動🥹佢哋嘅懷舊糕點九宮格拼盤真係令人回味無窮,有西米糕、芝麻卷、砵仔糕等等,回憶中嘅美味一一重現!💖🌈特別推介佢哋嘅開心果糯米糍,裏面仲有豐富嘅開心果碎,真係唔可以錯過❤️❤️❤️另外,呢度嘅刈包亦不容忽視,烤天貝伴蜜糖芥末醬刈包(素食)同五香梅菜扣肉刈包都好有特色🥢素食刈包🌱用天貝呢款豆製品作為餡料,係非常健康嘅蛋白質來源,經過烤製後更加香噴噴😋配上獨特嘅蜜糖芥末醬,令整體味道更加出眾!甜中帶酸又有微辣,三種味道完美結合,非常引人入勝!飲品方面我揀咗海鹽芝士奶蓋茉莉飄香,清香得來又解渴👏🏻💥開心果拿鐵真係不得了,好睇又好飲!開心果味濃而不膩仲有得揀少甜,媽咪都好滿意😍餐廳環境設計懷舊又舒適👍每個角落都係打卡位🥰香港人,一齊支持呢間有意義嘅小店啦👵✨
上個週末,我帶咗媽咪一齊去北角嘅「糕點時光」食lunch
呢度係香港首間糕點Cafe,仲係一間充滿愛心嘅社企商店💖

同媽咪一齊食,啲回憶湧上心頭,特別感動🥹

飲品方面我揀咗海鹽芝士奶蓋茉莉飄香,清香得來又解渴👏🏻

餐廳環境設計懷舊又舒適👍每個角落都係打卡位🥰
香港人,一齊支持呢間有意義嘅小店啦👵✨