2022-01-09
好想介紹咗個甜品先🤍▪️千層提拉米蘇杯 $78 • 8/10食過有啲tiramisu中間嗰層嘅海棉蛋糕好乾,但呢款完全唔會!!夠濕潤👍🏼同啲cream mix埋一齊,感覺好rich,好好食😭仲要呢個價錢有咁大杯😂..▪️秘製吞拿魚牛油果他他配醃洋蔥 $198 • 7/10賣相係麻麻哋嘅……不過啲牛油果生熟程度剛剛好,食落去個感覺好軟綿綿~吞拿魚又夠新鮮,同牛油果mix埋一齊食好fresh,仲有一片片嘅醃洋蔥伴隨住,係非常開胃嘅appetiser👍🏼..▪️香蒜白酒蜆肉意粉🌶 $198 • 9/10成日覺得order呢類型嘅pasta實冇死🤣蜆肉夠新鮮,份量都剛剛好,Overall都好惹味,辣度適中😋..▪️Summertime magic $78 • 1/10*Mango Purée, Yogurt, Lychee Syrup, Lime*呢杯嘢飲一嚟到,我第一眼就覺得好似楊枝甘露,點知連味道都似……冇咩青檸味,可能lychee syrup落得太多,太甜……芒果味非常重,因為加埋yogurt,飲落去感覺好rich,好濟,飲咗少少都覺得飽😩..▪️From miles away $78 • 1/1
▪️千層提拉米蘇杯 $78 • 8/10
食過有啲tiramisu中間嗰層嘅海棉蛋糕好乾,
但呢款完全唔會!!夠濕潤👍🏼
同啲cream mix埋一齊,感覺好rich,好好食😭
仲要呢個價錢有咁大杯😂
▪️秘製吞拿魚牛油果他他配醃洋蔥 $198 • 7/10
賣相係麻麻哋嘅……
不過啲牛油果生熟程度剛剛好,
食落去個感覺好軟綿綿~
吞拿魚又夠新鮮,同牛油果mix埋一齊食好fresh,
▪️香蒜白酒蜆肉意粉🌶 $198 • 9/10
成日覺得order呢類型嘅pasta實冇死🤣
蜆肉夠新鮮,份量都剛剛好,
Overall都好惹味,辣度適中😋
▪️Summertime magic $78 • 1/10
呢杯嘢飲一嚟到,我第一眼就覺得好似楊枝甘露,
點知連味道都似……
冇咩青檸味,可能lychee syrup落得太多,太甜……
芒果味非常重,因為加埋yogurt,
飲落去感覺好rich,好濟,飲咗少少都覺得飽😩
▪️From miles away $78 • 1/10
*Passion fruit Purée, Vanilla, Lime, Pineapple Juice*
賣相不錯,聞落去都係好refreshing嘅感覺🥂
熱情果酸味都幾重,可能飲完啱啱嗰杯太漏,
一飲呢杯就覺得好大分別,好醒胃🤣🤣