每年男朋友生日諗餐廳都諗爆頭,好在今次搵到哩間德國菜餐廳,無論係環境定係食物,男朋友都表示好滿意👦🏻餐廳環境舒適,有我好鍾意既土耳其燈,而且座位寬闊,坐得舒服。餐廳最特別嘅地方係可以訂生日畫,圖案用白朱古力繪畫,畫得好靚,打完卡仲可以食埋落肚。餐牌上面既選擇亦非常多,今次我就揀左一個一人餐同埋餐廳最有特色既火焰豬手🔥🎈德國火焰鹹豬手配酸椰菜。薯仔沙律 $298哩個真係必點推介❗️一上檯舊豬手係未切既,超大嚿,店員會俾我地影左相先,影完之後先開始燒豬手,燒既過程已經聞到勁香,燒完之後店員會拎入去幫手切開,真係一條龍服務。豬手既皮超級香脆,入口咸香,而且肥瘦適中,唔會覺得油膩,真係好好食😋而薯仔沙律用既竟然係紫薯,超香甜。Set Dinner🎈前菜:芝士流心蟹肉配芥末沙律醬蟹餅真材實料,裏面有唔少蟹肉,芝士可以拉絲,配埋芥末沙律醬味道勁夾,旁邊仲有點點黑醋,酸酸甜甜好開胃。🎈湯:法式龍蝦湯(+$20)麵包香脆,龍蝦湯味道超濃郁,飲到蝦膏既香味,而且份量好多,兩個人都夠飲。🎈主菜:香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉$208帶子新鮮好味,而且好大粒,入口勁彈牙,意粉好香松露同忌廉味,非常濃稠,而且仲有

🎈德國火焰鹹豬手配酸椰菜。薯仔沙律 $298

Set Dinner
🎈前菜:芝士流心蟹肉配芥末沙律醬

🎈湯:法式龍蝦湯(+$20)

🎈主菜:香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉$208
帶子新鮮好味,而且好大粒,入口勁彈牙,意粉好香松露同忌廉味,非常濃稠,而且仲有好多野菌。

🍸Strawberry Freeze $62
(Strawberry,apple juice)
係天然既士多啤梨味,完全唔似藥水,質感有啲似沙冰,甜度適中。

🍹Lychee Boom Boom $62
(Lychee, Lime juice, Popping candy)
味道清新,荔枝味濃。

🍮焦糖布丁$58(免費畫甜品畫🖌️)
蛋味香濃,質地滑溜,有淡淡既雲尼拿味,甜而不膩。

整體黎講,哩間餐廳既食物真係高質同埋睇得出係用心製作,好適合特別日子既時候去食,火焰豬手同埋甜品畫一定比到另一半或者朋友驚喜。

🌟溫馨提示🌟
如果想訂甜品畫,記得預早兩日通知餐廳,人均消費滿$250以上,就可以免費加嫁啦!複雜啲既人像畫都畫到,只要send相比餐廳就ok,我自己就只係提前左一日,所以淨係畫到豬仔,不過我覺得都畫得好cute,如果大家想畫人像,記得預早啲啦!

生日