2024-05-20 85 瀏覽
有日同朋友經過佐敦想食西餐, 見到個間餐廳sell 鵝肝牛柳, 就入左去。間餐廳裝飾都幾放鬆, 仲有註場歌手唱歌, 仲聽到佢幫人唱生日歌, 氣氛幾好。兩個人, 就一人嗌一個set dinner啦。有湯有沙律有主菜,仲可以加甜品, 幾豐富。由於唔同set 大家沙律同湯都有小小唔同。龍蝦湯有粒粒龍蝦肉,龍蝦味濃,是正的。佢個牛肝菌湯都好勁菇味,入口濃厚, 都是正。沙律就正常演出,個煙三文魚好濃味,同平時食嘅唔同。食下食下就到主菜出場, 一份牛柳鵝肝,一份脆皮炸咸豬手 。 咸豬手可以叫店員幫手片肉,佢地片得好靚,排得整齊, 我自己就真係做唔到。 豬手個皮脆卜卜,其實是啱送酒的。牛柳鵝肝又係正, 鵝肝煎得幾香,牛柳都夠淋,唔會太乾。 d 野份量都唔細。唔錯。最後加左個意大利檸檬雪糕,第一次食, 夠滑,香檸檬味,入面仲有夾心,未試過都值得試。

兩個人, 就一人嗌一個set dinner啦。

有湯有沙律有主菜,仲可以加甜品, 幾豐富。

由於唔同set 大家沙律同湯都有小小唔同。

龍蝦湯有粒粒龍蝦肉,龍蝦味濃,是正的。

佢個牛肝菌湯都好勁菇味,入口濃厚, 都是正。

沙律就正常演出,個煙三文魚好濃味,同平時食嘅唔同。

食下食下就到主菜出場, 一份牛柳鵝肝,一份脆皮炸咸豬手 。

• 脆炸德國鹹豬手
  • 牛肝菌忌廉湯