部屋咖啡室

homemadecafe
2023-04-15 37 瀏覽
今天小朋友開始放假,適逢又係兒童節,就帶佢哋出去食好嘢。朋友介紹旺角有間樓上cafe ,食物質素👍,仲有多款board game玩 ,大人細路都啱。這間Cafe在12樓,裝修簡潔開揚,店內全是梳化卡坐位,感覺舒適寬敞。首先,我哋點咗一個二人套餐🍕西西厘pizza (10吋) : 餅底厚薄適中,餅邊烤得香脆,加埋辣肉腸、腸肉粒、磨菇、火箭菜,味道非凡。🍝香辣虎蝦海鮮意粉 : 虎蝦、青口、海鮮都煮得非常到位,口感鮮嫩,配以香辣可口的醬汁,讓人食欲大開。🦀炸蟹餅 : 一份有六粒,即叫即炸,又熱又香,配埋泰式酸辣醬,小朋友食到舔舔脷😋飲品 -🍹楊枝甘露 : 這款飲品是由芒果汁、紅柚、寒天晶球混合而成,口感非常清爽、夏日必選。🫖熱水果茶(壺) : 茶壺內的新鮮橙片、藍莓、火龍果肉,混和在菠蘿水、百香果汁、薄荷葉中,味道清甜。加埋個熱座保暖,飲完好舒服,值得推介👍後加 :✨全日早餐 : 滿滿的一份早餐,煙肉碎、炸薯條、炒滑蛋、烘多士、牛仔腸、沙律菜,味道不錯,用心製作。尤其欣賞粗坑紋炸薯條🤩。✨蜜糖雞翼 : 口感酥脆,香甜可口嘅小食。✨雪糕伴朱古力香蕉厚多士 : 香脆厚多士上面鋪上香蕉同一球朱古力
今天小朋友開始放假,適逢又係兒童節,就帶佢哋出去食好嘢。

首先,我哋點咗一個二人套餐
飲品 -
後加 :
✨蜜糖雞翼 : 口感酥脆,香甜可口嘅小食。
✨雪糕伴朱古力香蕉厚多士 : 香脆厚多士上面鋪上香蕉同一球朱古力雪糕,仲加埋朱古力醬,口感極豐富,簡直係一款邪惡嘅😈甜品
✨小紅帽 : 其實系士多啤梨奶昔,士多啤梨味幾濃郁,夠滑又香甜。夢幻嘅顏色,啱晒打卡📸。