約咗屋企人嚟紙飛機餐廳食嘢,老公負責帶囡囡出嚟。但係因為塞車嘅關係,佢哋遲到,飛機嗰邊都好好人,我同佢講左有屋企人塞車,佢就話可以通融我當遲啲先入!因為呢限時兩個鐘嘅。仲未入座所以我就四圍行下,係指飛機對出嘅平台都望吓郵輪,睇吓月亮。家下天氣開始涼,有陣陣微風,都好舒服。如果下次再嚟,應該同囡囡早啲嚟,下午可以喺呢個草地玩一陣先食嘢。因為有好多時間所以就係紙飛機餐廳裏面四圍望,影吓相。佢入門口嗰陣有好細心嘅locker服務,啲貴重嘢有地方keep, 咁就唔怕同小朋友玩嘅時候又要睇住自己啲嘢啦。望咗廚房, 嘩!佢個廚房好乾淨,四圍都包晒不鏽鋼,如果我有個咁嘅廚房就好啦!可能因為餐廳老闆都對廚房嘅衛生好有信心,所以呢佢個廚房一個玻璃可以俾我哋睇到裏面嘅。餐廳唔係好大但係五臟俱全。入門口個嗰度有位擺鞋,有停泊兒童車嘅空間。行入去有一排車,應該係俾小朋友玩嘅車車。仲有路牌穿過去一我見到一個小小嘅corner,擺咗一啲兒童物品,可以俾你購買。拍着隔離呢,就見到有一啲公主衫呀!動物衫呀!可以比小朋友玩。見到有啲小朋友着住來玩,特別開心。有梳妝台啦,好細心咁,有一個嬰兒空間可以俾你擺低BB喺度玩。呢
約咗屋企人嚟紙飛機餐廳食嘢,老公負責帶囡囡出嚟。

因為有好多時間所以就係紙飛機餐廳裏面四圍望,影吓相。
餐廳唔係好大但係五臟俱全。入門口個嗰度有位擺鞋,

有停泊兒童車嘅空間。
行入去有一排車,應該係俾小朋友玩嘅車車。

仲有路牌
穿過去一我見到一個小小嘅corner,

擺咗一啲兒童物品,可以俾你購買。拍着隔離呢,
就見到有一啲公主衫呀!動物衫呀!可以比小朋友玩。
見到有啲小朋友着住來玩,特別開心。
有梳妝台啦,好細心咁,有一個嬰兒空間

可以俾你擺低BB喺度玩。
呢度仲有party room, 可以做私人派對!

再行入啲,見到有一個木嘅滑梯。

去到最角落嘅位置,就有一個環保木粒嘅木粒池。

小小嘅餐廳,但係呢真係創意十足咩玩具都有!
啊差啲漏咗正門一入去,就係一個好長嘅兒童廚房!中式點心西式點心蔬果乜都有,仲有架購物車俾你去攞材料。
我覺得呢度真係好多嘢玩啊,如果我小朋友嗰陣時有呢啲餐廳可以玩就好啦!
終於等到屋企人嚟到,點左個兒童餐比囡囡,
兒童餐

兒童餐我覺得好滿意!佢有一個企鵝嘅點心,囡囡好鍾意食嗰個企鵝包包,話佢又得意又好味。另外佢有跟蝦仁炒蛋,一個豆腐羹,同埋一個蕃茄上海麵,另外仲有一D水果,有藍莓橙同埋火龍果。
呢個兒童餐仲跟左一支冷壓果汁,我揀咗菠蘿汁。
成個餐又健康又吸引,同間餐廳真係好匹配。一樣係飯餸雖小,五臟俱全!
松靈炒飯
大人我哋帶咗黑松露炒飯,估唔到佢咁好味!
松露好香,陪左少少豆角嘅脆口同紅蘿蔔嘅香甜,最緊要係飯粒,粒粒分明,仲要好有咬口,煙煙銀銀,我真係覺得好好食,拍得住一啲高級西餐廳呀!
四小碟
前菜叫咗四小碟,佢係冷盤嚟嘅,有甜甜嘅南瓜,爽口嘅云耳,酸酸嘅腐皮,同埋辣辣嘅雞。四種味道都突出,我覺得好滿意!好少兒童餐廳會食中餐,呢間都算做得唔錯呀!最令人開心嘅佢竟然有得叫酒啊!
白酒
我忍唔住就叫咗杯白酒,一路摸着酒杯底睇住小朋友玩真係幾特別㗎,不知不覺就過咗愉快嘅一晚啊!
題外話/補充資料: 呢度人流都算多。今晚我嚟到,雖然有啲塞車,但係都不斷有人入嚟,我相信有一啲人應該係常客來。最後呢講下交通,郵輪碼頭呢度交通都算方便嘅,我就喺九龍灣轉小巴入嚟。小巴只係需要搭幾分鐘就到,停喺下便巴士站。喺巴士站搭扶手電梯就嚟到平台餐廳呀!有機會真係想再來玩啊!
2019-11-01
兒童餐