2020-06-08 67 瀏覽
去咗荃灣厚和街 瀛燒居酒屋食飯, 樓底非常之高!濃郁日本居酒屋感覺, 樓上仲有得打機, 兒時嘅感覺全完歸來!感覺好正, 員工嘅態度親切。叫咗一份特上刺身盛合, 有三文魚,油甘魚, 深海池魚,赤身,半份海膽! 賣相好靚仔,三文魚極為肥美,鮮味十足!海膽新鮮甘甜, 齒頰留香。沖繩咸牛肉芝士燒, 玉子燒嫩滑, 充滿蛋香!內層嘅咸牛肉咸香十足,再配上蘿蔔蓉,香蔥!口感層次更為豐富。燒三文魚頭,燒得外層甘香鬆脆! 份量好大份,魚肉燒得 keep到嫩滑感。再落檸檬汁,更帶出鮮香!清酒煮蜆, 做法吸引!先在鍋邊起火,再放入蜆肉, 一開口就食得! 非常香嘅清酒味道,蜆無沙!感覺良好。蒲燒鐵板鰻魚飯, 鑊氣十足! 夠曬熱辣辣,鰻魚 配上炒飯,very match!!