2021-08-29 62 瀏覽
今晚去開新城市行街,大家都想据下扒,發現呢間都幾多好評,一於試下。門面唔會好突出,比較簡潔,入面都幾多座位。服務員都好殷勤,會介紹返唔同既扒類。同呢度特別之處係佢啲薯條係無限refill,可以自由配搭黑椒同鹽,仲要新鮮炸起,熱辣辣。我地分別要左美國prime 既平鐵牛扒 三成熟,牛既肉質鮮嫩,火喉恰到好處,唔會過靭,配上薯蓉,口感細滑。另一份要左西班牙粟飼豬鞍扒,上碟超大份,夠哂厚切,食落超級飽肚。豬鞍扒油脂分布均勻,咬落充滿肉汁,夠哂抵食。飲品試左自家調製既iced dirty lemonade 檸檬特飲,酸酸甜甜,帶有柑桔既果肉,好清新開胃。另一杯係mojito ,清新薄荷檸檬梳打,一解油膩感。