2019-08-23 2129 瀏覽
好耐之前去過chef eddy嘅餐廳喺銅鑼灣耀華街, 當時係我的生日飯買六送一!於是我哋成班朋友一齊去試下。 印像中記得食得幾飽,食材新鮮,味道唔錯。所以當朋友推薦呢間我就即刻答應同佢去 誰知道原來chef Eddy不在香港出了差....有另外一個chef Alex負責再加個助手🙃 一入到餐廳係沒有人在門口招待😑要自己行到去入面先有個經理安排我哋坐低🤔 呢個經理係沒有笑容的🙄都唔緊要啦我哋諗住enjoy自己🤭 坐低咗之後斟水畀我哋飲,但係完全冇畀個餐牌我哋睇將會有咩食,就上菜啦!1) 我覺得第一道菜係最好食嘅!鮮魚他他+海膽+少少柚子味道嘅sauce☺️幾清新味道唔錯2) 呢個湯好普通🤨粟米湯加蟹跟住又有啲爆谷3) 呢個配搭幾搞笑,玉子豆腐加螺肉。但係老實講個 escargot 冇乜味道, 失望!4)Risotto -呢個意大利飯離曬大譜!食咗兩啖之後發覺完全係粥仔咁樣,餐廳經理居然解釋話呢個係佢哋嘅style真係以為我哋冇食 risotto 5) Chicken breast 雖然係好普通嘅食材,但係好難整得好食。今次呢碟完美示範咗 一舊又嚡又乾嘅雞胸 6) 食到去甜品已經冇心機

2) 呢個湯好普通🤨粟米湯加蟹跟住又有啲爆谷

真係以為我哋冇食 risotto