2019-05-15 536 瀏覽
今年生日,朋友帶我來左呢間PICI 慶祝。其實門面睇落都幾細,當晚仲要好多人等,我地8點到,留左名都要等到9點,先有一張bar檯,但就可以望到整意粉既整個過程,都幾得意。坐低才知道餐廳原來有酒吧區,所以音樂有點大聲. 但感覺輕鬆我同朋友叫左testing set同兩個starters 試,千層麵,味道好濃,芝士味超足好典型的肉汁闊意,牛肉味濃,十分驚喜carbonara意大利雪吞,每粒咬落都噴出濃濃既芝士,係口腔久久不散,好正呀牛肉他他,與上面的topping十分相夾最後,一定要推大家試佢既甜品,本來朋友同我已經好飽,但都無後悔點到tiramisu, 做得非常綿密,而且同出面比一點都唔會死甜,係此店必試之一。總括黎講,餐廳價錢公道,食物質素係非常好,雖比較逼窄,但都會係我同朋友聚會的top 10 choice!!
今年生日,朋友帶我來左呢間PICI 慶祝。
坐低才知道餐廳原來有酒吧區,所以音樂有點大聲. 但感覺輕鬆
千層麵,味道好濃,芝士味超足

好典型的肉汁闊意,牛肉味濃,十分驚喜

牛肉他他,與上面的topping十分相夾

2019-04-15
30 分鐘 (堂食)