2021-01-11
同老公去開觀塘,咁上嚟OpenRice 搵定餐廳食lunch。老公見呢間啲食評好好咁,所以就嚟試下。一試之下有啲失望,佢又唔係差嘅,只係唔係好多食評咁講到咁驚喜。老公叫了豚肉生薑燒定食(佢基本上去唔到餐廳都好鍾意叫豚肉生薑燒),佢就話一般,我試咗少少都覺得係。我就叫咗大蝦什錦鍋燒稻庭烏冬,佢隻大蝦天婦羅都可以話比一般餐廳嘅大啲,勝在有鮮蝦味,而鍋中仲有帶子同青口,中規中舉吧。咁整體都叫幾好食嘅。定食嘅沙律菜算新鮮切口無話啡啡黃,又唔會凍冰冰。麵豉湯都好飲。手痕試咗串雞串燒,呢個就真係麻麻,無乜味,我自己醃仲好食(本人已經唔係重口味嘅人)。豚肉生薑燒定食大蝦什錦鍋燒稻庭烏冬雞串燒服務方面,係三個後生女侍應睇場。如聚食評所說,對客人係好有禮貌。不過... 我地咁啱就坐响收銀後果張檯,可能我地早去係第一檯客,果幾個女仔無嘢做圍埋收銀處吹下水可接受,不過可能無嘢做太悶,有一個女仔大大聲打喊路實在麻麻,搞到我都想打埋一份。🥱
豚肉生薑燒定食
豚肉生薑燒定食