2020-10-26
星期日嘅朝早黃色火災警告,微風,天晴,再加我鍾意嘅灣仔地段,心情係100分☺, 一早嚟到, 呢個天氣當然係坐室外, 等一張檯,都好快,由於人都多,所以我地三個人被安排坐2人檯,早餐其實都無咩選擇,主要都係食吐司,menu 其實有少少煩, 無set , 係自選吐司。Menu 係咁嘅 ,首先你要決定要2,3定4件吐司先, 我2件就夠之後就選要咩包, 有合桃包, 我就無要合桃, 再嚟係選醬,我要咗紅菜頭醬, 最後就係個面要咩配料, 一共十二款選擇,例如磨菇🍄, 三文魚咁⋯,我就要咗牛油果🥑同蟹肉🦀咖啡又係咁要續樣選☕,好似好專業咁,我要咗milk coffee, strong , 奶泡要silky 另加朱古力,因為我一向鍾意飲mocha.野食嚟倒,檯好細😓,當然唔夠位擺,唯有收走咖啡碟,起初我以為2個top 會唔同,原來係將蟹同牛油果mix 埋,不過一件牛油果係切片,一個係打溶咗,牛油果都熟不過唔夠香,蟹肉無乜調味,其實如果夠鮮唔調味都無乜所謂,可惜就唔太新鮮。咖啡個奶泡真係打得好麻麻,飲咗1/3拉花都無咗 ,另外亦都唔夠香。整體menu 好認真,waitress 又好有禮貌,不過製作又似乎
整體menu 好認真,waitress 又好有禮貌,不過製作又似乎唔係好認真, 水準唔太高, 所以有啲失望。