螢火

Hotaru
2024-03-02 52 瀏覽
螢火有鐵板燒teppanyaki & 廚師發辦omakase環境寬敞 大熒幕仲可以比大家寫上祝福語另設有3間包廂 包廂午市最低消費都係$2000起我今次揀咗午市套餐(月)一人前 $380/Person 另收加一服務費用餐時間大概90分鐘🍶90分鐘免費任飲清酒今日嘅任飲清酒係白雪 清甜 幾容易入口 🍽️沙律有隻蝦嘅沙律比出面齋沙律菜嘅沙律令人感到更有誠意🍽️鵝肝多士鵝肝入口即溶 多士好脆👍🏻🍽️廣島蠔以牛油煎香 鎖住蠔汁 2隻都好肥美配上大量櫻花蝦 色香味俱全🍽️汁煮白鱈魚呢道菜前期準備功夫都算幾多先要準備定高湯 再加煎香嘅洋蔥一齊慢慢熬煮 飲落清甜呢個白鱈魚係小鱗犬牙南極魚 肉質比普通白鱈魚實淨D魚皮慢慢煎煎到好似薯片甘脆🍽️美國牛肉厚燒廚師問我想食3成定5成熟 最後建議我試3成 因為如果覺得太生佢可以再整熟D但太熟就無得返轉頭 結果3成完全無問題配Wasabi醬同炸蒜片 我覺得原汁原味已經足夠而煎炒羽衣甘藍都係第一次試 口感都幾特別好似鬼佬芥蘭咁 🍽️櫻花蝦炒飯炒飯炒得夠幹身 粒粒分明配搭櫻花蝦 又係一個色香味俱全少見個係配搭個太陽蛋tim🍽️漬物🍽️Soup漬物係青瓜&牛蒡 湯夠熱🍨Dessert
環境寬敞 大熒幕仲可以比大家寫上祝福語

漬物係青瓜&牛蒡 湯夠熱

🍨Dessert
今日係豆腐雪糕 豆腐味都幾重 幾清新

宜家有個螢火清酒祭多重優惠
全日指定清酒免費任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)
午市 : 凡惠顧午市套餐,均可以優惠價$80換購日本海膽杯乙個
晚餐: 凡顧客惠顧任何鐵板燒晚餐,每人即送日本海膽杯乙個。(每日限量供應,送完即止)
晚餐: 廚師發辦十六品晚餐(原價$1380/位),現推出優惠「二人同行,一人免費」