2007-08-07
朋友請客,去o左會展食Buffet,佢話食依家日野,因為我都喜歡食日本o野,就去了。 先去最多人的冷盤區,睜大了眼睛看著那些最受歡迎的海鮮時,心裡頓時一沉...... 是啊,見到有長腳蟹, 蜆, 青口, 凍蟹, 但是好睇唔好食,長腳蟹and凍蟹有D霉,食落又有D鹹。蜆雖然甜,但D肉稍為不夠水份。 日式食物都好新鮮, 款式亦不差, 不過不失, 魚生我全部都有食,而且仲食o左好幾轉,覺得好新鮮,好鮮甜,好有水份,唔會乾真真,有刺生任食,可以比我痛快地食到夠,真開心! 仲有sushi , 和食的,食左D ,ok 啦。 印式食物有師傅即場泡製, 都幾好味. ,到了熱盆區逛逛,原來都有不少選擇...... 都是大路的食品,試了些,味道ok 啦。這裡的甜品區看上去都有十數款,味道普通,吸引不了我,因為我好喜歡食甜品的。這個“日本節”自助晚餐總括來說是不錯的,雖然海鮮冷盆和甜品比較遜色,也沒有生蠔(幸好我不喜歡吃),但在日式食品方面的確有不少水準的選擇,而熱食方面也有好多選擇,味道和烹調都合乎水平,起碼都有一定既水。侍應生服務都幾好, 值得一讚.
印式食物有師傅即場泡製, 都幾好味. ,