2025-08-10
📍Tsim Sha Tsui最近食過最推薦既餐廳😍好食到想再encore!!好岩 週年/生日慶祝餐廳-Carna 🤍Carna by Dario Cecchini係由著名屠夫Dario Cecchini主理既意大利高質扒房所以佢之前都對佢嘅扒好有期望 點知佢係我喺香港食過最好食嘅扒!!!😍😍😍圖1 Cappello De Prete (Flat Iron, USA Wagyu M5-6, Sanke River Farm 300g) $628我就嗌左半成熟 舊肉好重牛味好juice 肉質柔軟完全係因為嚿牛勁想再encore呢間餐廳🥹🥹圖2 Lasagna Al Cavolo Nero (Black truffle lasagna) $318超級無敵重芝士味既千層面 芝士嘅份量仲比面多 所以會好膩鍾意芝士同creamy既人就好岩啦~圖3 Polpo alla Griglia (Grilled Octopus) $368有少少咬口嘅八爪魚腳 唔似西班牙菜咁軟腍腍 中規中矩圖4 Tiramisu di Casa (Sharing) $218上菜嗰陣嘅時候俾佢個size嚇親 好多cream🥲🥲
最近食過最推薦既餐廳😍好食到想再encore!!
好岩 週年/生日慶祝餐廳-Carna 🤍
Carna by Dario Cecchini
所以佢之前都對佢嘅扒好有期望
點知佢係我喺香港食過最好食嘅扒!!!😍😍😍
我就嗌左半成熟 舊肉好重牛味好juice 肉質柔軟
完全係因為嚿牛勁想再encore呢間餐廳🥹🥹
超級無敵重芝士味既千層面 芝士嘅份量仲比面多 所以會好膩
鍾意芝士同creamy既人就好岩啦~
有少少咬口嘅八爪魚腳 唔似西班牙菜咁軟腍腍 中規中矩
上菜嗰陣嘅時候俾佢個size嚇親 好多cream🥲🥲
結果兩個人都係食唔晒 如果多人嘅話可以選擇依個tiramisu
揀其他甜品會比較好啲
圖5 餐前麵包
個麵包超鬆軟有回彈力 超級好食 完全係會俾錢買嘅質素☺️
圖6 餐廳可以望到維多利亞港😍🤍
📍Carna by Dario Cecchini
地址: 尖沙咀赫德道8A號Mondrian Hong Kong 39樓
餐廳可以網上預約 周年或者生日記得打返remark會幫你喺甜品寫字 同埋送咗支紅酒🥰🥰