2020-06-23
今晚我地黎到旺角-阿來泰式地道風味。呢間餐廳名聞旺角,就算平日夜晚都好多人去食,大排長龍!阿來泰出名平靚正,菜式唔單止充滿泰式風味,而且價格比一般泰國餐廳平,可以試到唔少特色菜👍🏼👍🏼我地叫左泰王咖哩火山軟殻蟹法包、海南雞、泰式生蝦刺身、汁燒原隻魷魚筒、龍眼冰、椰青同芒果糯米飯。首先,咖哩火山軟殻蟹法包味道非常好😍😍 咖哩同所有配料都放係法包入面,令法包滲滿濃濃嘅咖哩味,超級好味👍🏼👍🏼入面有原隻大軟殻蟹,令人好滿足 🤤🤤泰式生蝦刺身,餐廳用新鮮靚蝦,蝦味濃郁,非常爽口 👍🏼👍🏼海南雞(例牌),雞肉非常鮮嫩,一啲都唔粗糙,配埋惹味泰式酸辣醬,令人欲罷不能 😍😍汁燒原隻魷魚筒,魷魚好爽口,加埋用汁燒,令到味道好香。最重要唔貴,值得推薦啊!芒果糯米飯,新鮮滾熱辣拎出黎,糯米仲係熱興興。芒果勁甜,好好食🤤🤤飲品就分別有龍眼冰同椰青。
泰式生蝦刺身,餐廳用新鮮靚蝦,蝦味濃郁,非常爽口 👍🏼👍🏼
飲品就分別有龍眼冰同椰青。