2022-08-31 62 瀏覽
係IG Story見到朋友去食呢間任食生猛海鮮既火鍋店,佢話超正,引到我都心思思好想去食🥹成個餐廳最最最吸引一定係海鮮缸!勁大個裝滿曬海鮮,仲要全部都可以任捉任揀😍😍😍平時食流水蝦得一款大頭蝦已經好好玩,可以想像下呢度咁多野揀係幾咁興奮🙈🙈🙈店員話每日都會採購最新鮮既海鮮,所以每日既貨都係唔同既。我今日好好彩,有好少見既琵琶蝦😍另外仲有花蟹、鮑魚、沙白、九節蝦等等,全部都好生猛,都要用d功夫先夾到上黎😂😂夾完海鮮之後就可以打邊爐啦,我揀左麻辣湯底同壽喜燒,兩個都好正!壽喜燒可以食到海鮮既鮮甜味,麻辣為海鮮增添一份刺激感,可能因為有殼,所以就算湯底濃烈都保留到海鮮既甜味🍴琵琶蝦好大隻好厚肉,口感好似龍蝦,味甘鹹🍴花蟹有藍色同紅色揀,每隻都又厚肉又鮮甜,今日表現最優秀,食左好多隻🍴鮑魚好甜好嫩滑,第一次用黎打邊爐,估唔到唔會韌🍴九節蝦好大隻,應該係高級貨😂🍴沙白圣子都冇沙,抵讚除左海鮮,打邊爐既和牛、牛舌、牛小排都好高質好好味。仲有其他小菜、刺身、生啤任食,種類多到試唔曬。重點係我叫左既都好好食,完全唔會hea🐰

🍴琵琶蝦好大隻好厚肉,口感好似龍蝦,味甘鹹
🍴鮑魚好甜好嫩滑,第一次用黎打邊爐,估唔到唔會韌
🍴九節蝦好大隻,應該係高級貨😂
🍴沙白圣子都冇沙,抵讚

除左海鮮,打邊爐既和牛、牛舌、牛小排都好高質好好味。