餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

2021-06-06 69 瀏覽
今個星期突然好想食蒸氣海鮮火鍋就即興約左叫個fd去食見到呢個餐好似幾好好吸引就揀左佢 🦞澳洲青年龍蝦一撓就成舊肉連蝦尾了到出黎隻龍蝦好鮮甜好彈牙 無得頂大西洋野生青口強調青口係新鮮運到蒸完之後既青口令我好震驚未食過咁鮮甜彈牙既青口🍤越南大虎蝦啲蝦肉真係好正肉質都好爽脆彈牙🦪韓國慶南珍珠蠔好有海水味 好味到連d汁都飲埋肥美爽口好濃味蒸既時間拿捏得剛剛好各種貝類每一款貝類都有驚喜 絕冇失望更發現每款都無沙石 非常新鮮好爽口🦀罕有大黃奄蟹平時都好鐘意食蟹今次都無令我失望蟹肉鮮甜到不得了個蟹蓋都好正😍🍲海鮮粥底食曬咁多款海鮮之後  就到吸收曬所有海鮮精華既粥出場喇本身個粥底就有啲超甜既粟米同豬骨之後再係食龍蝦既時候店員問我地介唔介意落埋龍蝦殼入去煮原因就係想佢吸收曬d海鮮精華!果然 個粥係超級甜!仲要係鮮甜個隻! ❣️$439套餐有9樣海鮮❣️每一樣都好新鮮好鮮甜!全程由好nice既店員服侍同介紹每種海鮮特點仲好專業咁按海鮮既濃淡鮮味去蒸咁就唔怕好濃鮮味蓋過比較淡味既海鮮最後仲送上一碗椰汁燉雪燕每位店員路過都會幫我哋又會教我地點樣起肉先唔好浪費仲請我地食新鮮炸起的魚皮整體黎講都算超值.評分時間~5
今個星期突然好想食蒸氣海鮮火鍋

就到吸收曬所有海鮮精華既粥出場喇
本身個粥底就有啲超甜既粟米同豬骨
之後再係食龍蝦既時候
店員問我地介唔介意落埋龍蝦殼入去煮
原因就係想佢吸收曬d海鮮精華!
果然 個粥係超級甜!仲要係鮮甜個隻!

❣️$439套餐有9樣海鮮❣️
每一樣都好新鮮好鮮甜!
全程由好nice既店員服侍同介紹每種海鮮特點

環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
地理位置:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回頭機會:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#人總有一飽今餐我最飽!😋

📍 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (尖沙咀)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2021-06-01