2021-06-04 93 瀏覽
一早book定之前去旺角食過嘅祥仔辣辣🌶️🌶️一齊食我地最愛酸菜魚!  店內裝潢新派+古典風, 特多卡坐得舒適, 仲有大大個維港靚境欣賞! 店員推介二人套餐, 一共有兩款前菜、四款招牌菜同甜品, 又豐富又抵食! 🌶️招牌祥仔酸菜魚🐟店員介紹招牌酸菜魚用左特選香料例如嘅迷迭香同花調製, 勁多勁滑白雪雪嘅鱸魚,魚肉新鮮嫩滑,味道清新,加入香味濃郁嘅酸菜湯汁同微辣味非常之夾,配料有大量酸菜,大豆芽,菇類,一碟招牌菜食出唔同層次感!讚!前菜: 🌶️酸辣紅海蜇花🥒半透明嘅海蜇花, 香脆爽口, 食落唔會太硬, 配埋酸辣汁惹味又開胃! 🌶️招牌口水雞🍗大量花生嘅招牌口水雞, 味道香辣, 雞肉軟嫩冇雪味, 啖啖肉配埋汁驚喜地好味!小菜🌶️宮保蝦仁🦐酸酸甜甜嘅汁配上爽口蝦仁!太啱我口味!🌶️干鍋福建椰菜花🥦平時鐘意食干扁四季豆,椰菜花辣味恰到好處,炒至爽脆!估唔到咁好味!🌶️自家酸菜炒肉末配薄餅 帶點煙韌嘅薄餅皮,包住滿滿嘅酸菜炒豬肉,肉粒分明香口,成個餐唯一真係唔辣嘅小菜都好好味! 🍮酒釀桂花湯圓🥣跟餐嘅甜品係酒釀桂花湯圓,一上枱已經聞倒好香桂花味!仲有兩粒係我最鐘意嘅芝麻湯圓!好完美!
招牌酸菜魚

🌶️招牌口水雞🍗
小菜
宮保蝦仁

🌶️宮保蝦仁🦐
酸酸甜甜嘅汁配上爽口蝦仁!太啱我口味!
🌶️干鍋福建椰菜花🥦
自家酸菜炒肉末配薄餅